Makłowicz w drodze
Polska 2018
Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem.
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Makłowicz w drodze w telewizji
Galeria
Twórcy
Robert Makłowicz
Prowadzący
Opis programu
Nazwa Koh Kong ma trzy znaczenia: to nadmorska prowincja przy granicy z Tajlandią, główne miasto tej prowincji oraz most, łączący nadgraniczny kambodżański półwysep z resztą kraju. Robert Makłowicz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego i degustuje w portowej jadłodajni. Osobiście też gotuje tajską z pochodzenia zupę Tom Yum Kung z krewetkami. Crab House to restauracja wśród lasów namorzynowych po drugiej stronie mostu, której menu łatwo przewidzieć. Robert zamawia tam kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. Wodospad Tatai w dżungli Gór Kardamonowych, w której ukrywali się Czerwoni Khmerzy po upadku ich zbrodniczego reżimu, nastraja Roberta do ważnych podsumowań historycznych. Cały czas czuwa nad nim Czarny Budda ze wspaniałej "oskarowej" świątyni w Pak Klang.
Podobne programy
Powiązane artykuły

"Makłowicz w drodze". Nowe odcinki podróży Makłowicza! Co "Złoto dla zuchwałych" ma wspólnego z kuchnią?

"Makłowicz w drodze". Lwów, Ałmaty, Astana - kulinarne odkrycia Roberta Makłowicza w nowych odcinkach!
!["Makłowicz w drodze" w Food Network. Robert Makłowicz o podróżach, jedzeniu i stacji komercyjnej [WYWIAD]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/07/9d/a979d2066a3b52d84e51691d7e80_o_mini.jpg)