StacjeFood Network21.01.2021 Food Network - Program TV na 21.01.2021 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 21.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 7 Sezon 1 Serial dokumentalny W Atlancie Adam odwiedza Chicken&Waffles, lokal założony przez muzyczne legendy - Rona Winansa i Gladys Knight w 1997 r. Następnie zagląda do ulubionego lokalu - The Vortex Bar and Grill. 00:05 Farma Kingów Odcinek 6 Sezon 1 Serial dokumentalny Kamera towarzyszy członkom rodziny Kingów podczas ich codziennej pracy na farmie. Gospodarstwem zarządza najstarszy z braci. Choć czasami pojawiają się trudności, bohaterowie nawzajem się szanują. 00:35 Tajemniczy klient Real tv Właściciel Taverna Mazi w Seattle prosi Charlesa, aby ten zbadał plotki, jakoby członkowie personelu oferowali klientom poszukiwanie duchów w restauracji. 01:35 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:05 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:05 Posiekani Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym czwórka mistrzów kucharskich prezentuje swoje umiejętności przed jury. Sędziowe eliminują kolejnych uczestników aż do wyłonienia zwycięzcy programu. 04:05 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:05 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 2 Magazyn kulinarny Mikołaj rusza w pole po brukselkę. W jego ręce trafia jarmuż, przyrządza z niego przepyszną sałatkę i chrupiące chipsy. W rejonie Dębogórza, hoduje się wyjątkowe gęsi. Mikołaj dowiaduje się, w jaki sposób wykorzystać je w kuchni. 05:35 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 06:10 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 06:40 Kuchenne triki Odcinek 6 Magazyn kulinarny Gotowanie powinno być proste, przyjemne i inspirujące. W kuchni liczy się nie tylko wprawa, ale i spryt. Szefowa kuchni Ewa Olejniczak ma dla widzów porady i triki do praktycznego zastosowania. 07:15 Kobieta na Dzikim Zachodzie Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 07:45 Jedzenie marzenie Odcinek 2 Magazyn kulinarny Tym razem w menu krewetki z boczkiem, szpinakiem i gorgonzolą, krem brulee w kruchym cieście i koktajl balsamiczny sen. 08:15 Gotowanie z miłości Odcinek 4 Sezon 1 Magazyn kulinarny Dobry posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, idealnym sposobem na wspólne spędzenie czasu. Serial pokazuje, jak piękne może być gotowanie dla innych. 08:50 Laura: to proste! Magazyn kulinarny Na wieczór gier z rodziną i przyjaciółmi Laura przygotowuje lazanię z żeberkami i beszamelem. Wspólnie z tatą przygotowuje też pikantne małże w piwie, a jej goście - włoskie przystawki. 09:20 Laura: to proste! Magazyn kulinarny Na wieczór gier z rodziną i przyjaciółmi Laura przygotowuje lazanię z żeberkami i beszamelem. Wspólnie z tatą przygotowuje też pikantne małże w piwie, a jej goście - włoskie przystawki. 09:50 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 10:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 10:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 12:20 Zamiana szefów kuchni Odcinek 4 Reality show Szefa kuchni ze Studio Kulinarnego z Wrocławia, zamieni się z szefem kuchni śląskiej restauracji z Mysłowic, którego lokal serwuje dania typowo polskie, a także regionalne dania ze Śląska. 12:55 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 13:55 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 14:25 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 14:55 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:25 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:10 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 16:55 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:30 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:35 Zdrowo dla odmiany Odcinek 2 Magazyn kulinarny Doktor Ania wraz z bohaterką wybiera się do sklepu, doradza jej jak zmienić jadłospis i porzucić stare nawyki. W programie wspiera ją Justyna Mizera - dietetyk sportowy i autorka wielu książek. 19:05 Subiektywny ranking smaków Odcinek 3 Magazyn kulinarny W tym odcinku najpopularniejsze streetfoody świata. Autorzy sprawdzą gdzie można zjeść najlepsze potrawy serwowane na ulicy. 19:35 Kolekcja smaków Odcinek 4 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 20:10 Gdzie zjeść we Włoszech Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tym razem recenzenci kulinarni wybierają się do Rimini. W pięciu restauracjach sprawdzają smaki klasycznej piady - placka z mąki pszennej. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem. 20:40 Włoska uczta na morzu Odcinek 3 Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 21:45 Najlepsze przysmaki z plaży Magazyn kulinarny Karolina Południowa szczyci się urokliwymi plażami. Katie Lee znajduje najlepsze posiłki na plażach Sullivan's Island, Mt. Pleasant, Isle of Palms i Folly Beach. 23:20 Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 23:50 ● Trwa