StacjeFood Network28.01.2021 Food Network - Program TV na 28.01.2021 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 28.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 11 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman zatrzymuje się w Portland w stanie Oregon, gdzie odwiedza Stepping Stone Cafe, lokal słynący z serwowanych tu śniadań, w tym ogromnych, 30-cm naleśników. 00:05 Farma Kingów Odcinek 10 Sezon 1 Serial dokumentalny Kamera towarzyszy członkom rodziny Kingów podczas ich codziennej pracy na farmie. Gospodarstwem zarządza najstarszy z braci. Choć czasami pojawiają się trudności, bohaterowie nawzajem się szanują. 00:35 Tajemniczy klient Real tv Właściciel Taverna Mazi w Seattle prosi Charlesa, aby ten zbadał plotki, jakoby członkowie personelu oferowali klientom poszukiwanie duchów w restauracji. 01:35 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:05 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:05 Posiekani Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym czwórka mistrzów kucharskich prezentuje swoje umiejętności przed jury. Sędziowe eliminują kolejnych uczestników aż do wyłonienia zwycięzcy programu. 04:05 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:05 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 7 Magazyn kulinarny Dobra mąka to podstawa dobrego chleba, a ten będzie bazą dla kurczaka pieczonego w chlebie. Widzowie dowiedzą się też, gdzie w Polsce można spróbować prawdziwych i naturalnych włoskich wędlin. 05:35 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 06:10 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 06:40 Kuchenne triki Odcinek 7 Magazyn kulinarny Gotowanie powinno być proste, przyjemne i inspirujące. W kuchni liczy się nie tylko wprawa, ale i spryt. Szefowa kuchni Ewa Olejniczak ma dla widzów porady i triki do praktycznego zastosowania. 07:15 Kobieta na Dzikim Zachodzie Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 07:45 Jedzenie marzenie Odcinek 3 Magazyn kulinarny Damiano Carrara, sędzia programu "Bake Off Italy", ujawnia anegdoty, które towarzyszyły realizacji marzenia jego życia, od przybycia do Stanów Zjednoczonych, po otwarcie trzeciego sklepu. 08:15 Gotowanie z miłości Odcinek 5 Sezon 1 Magazyn kulinarny Dobry posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, idealnym sposobem na wspólne spędzenie czasu. Serial pokazuje, jak piękne może być gotowanie dla innych. 08:50 Laura: to proste! Magazyn kulinarny Na wieczór gier z rodziną i przyjaciółmi Laura przygotowuje lazanię z żeberkami i beszamelem. Wspólnie z tatą przygotowuje też pikantne małże w piwie, a jej goście - włoskie przystawki. 09:20 Laura: to proste! Magazyn kulinarny Na wieczór gier z rodziną i przyjaciółmi Laura przygotowuje lazanię z żeberkami i beszamelem. Wspólnie z tatą przygotowuje też pikantne małże w piwie, a jej goście - włoskie przystawki. 09:50 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 10:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 10:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 12:20 Zamiana szefów kuchni Odcinek 5 Reality show Kamil Kędzierski, szef kuchni awangardowej restauracji Neo-Bistro, zlokalizowanej w biznesowej dzielnicy Warszaw, zamienia się z Arshakiem Stepanyanem, szefem ormiańskiej restauracji w Łodzi. 12:55 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 13:55 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 14:25 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 14:55 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:25 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:10 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 16:55 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:30 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:35 Zdrowo dla odmiany Odcinek 3 Magazyn kulinarny Doktor Ania wraz z bohaterką wybiera się do sklepu, doradza jej jak zmienić jadłospis i porzucić stare nawyki. W programie wspiera ją Justyna Mizera - dietetyk sportowy i autorka wielu książek. 19:05 Subiektywny ranking smaków Odcinek 4 Magazyn kulinarny Widzowie dowiedzą się, czym wyróżniają się kuchnie poszczególnych rejonów globu, dla których deserów warto zgrzeszyć, co wypada zjeść na ulicy podróżując po świecie, oraz czym zagryźć smutek. 19:35 Kolekcja smaków Odcinek 5 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 20:10 Gdzie zjeść we Włoszech Odcinek 4 Magazyn kulinarny Recenzenci kulinarni dzielą się z widzami swoimi opiniami na temat restauracji, które odwiedzają we Włoszech. Podpowiadają, które lokale warto odwiedzić, by zadowolić swoje podniebienie. 20:40 Włoska uczta na morzu Odcinek 4 Serial dokumentalny Wypłynęliśmy z Porticello, niedaleko Bagherii z Antonino Cannavacciuolo: kuter rybacki Ghost ze swoimi wilkami morskimi czeka na bogaty łup. 21:45 Najlepsze przysmaki z plaży Magazyn kulinarny Karolina Południowa szczyci się urokliwymi plażami. Katie Lee znajduje najlepsze posiłki na plażach Sullivan's Island, Mt. Pleasant, Isle of Palms i Folly Beach. 23:20 Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 23:50 ● Trwa