StacjeFood Network18.02.2021 Food Network - Program TV na 18.02.2021 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 18.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 00:15 Farma Kingów Serial dokumentalny Kamera towarzyszy członkom rodziny Kingów podczas ich codziennej pracy na farmie. Gospodarstwem zarządza najstarszy z braci. Choć czasami pojawiają się trudności, bohaterowie nawzajem się szanują. 00:45 Tajemniczy klient Odcinek 4 Sezon 1 Real tv Czasami właściciel restauracji podejrzewa personel o różne przewinienia - kradzieże, kłamstwa, złe traktowanie gości czy lenistwo. Na pomoc może wezwać tzw. tajemniczych klientów, by ujawnili zarzuty. 01:40 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:10 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:10 Mordercza kuchnia Reality show Uczestnicy programu otrzymują kwotę 25 tysięcy dolarów, którą mogą albo zaoszczędzić, albo przeznaczyć na sabotowanie poczynań rywali i zwiększenie szans na swoje zwycięstwo. 04:10 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:05 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 18 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 05:35 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 06:10 Dania prosto z pola Film dokumentalny Bloggerka, miłośniczka gotowania Shaye Elliot, pokazuje widzom, jak wygląda jej życie na farmie. Dzieli się też wspaniałymi przepisami i serwuje łatwe do przygotowania, wiejskie pyszności. 06:40 Kobieta na Dzikim Zachodzie Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 07:10 Jedzenie marzenie Odcinek 6 Magazyn kulinarny Damiano Carrara, sędzia programu "Bake Off Italy", ujawnia anegdoty, które towarzyszyły realizacji marzenia jego życia, od przybycia do Stanów Zjednoczonych, po otwarcie trzeciego sklepu. 07:40 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 08:15 Gotowanie z miłości Magazyn kulinarny Dobry posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, idealnym sposobem na wspólne spędzenie czasu. Serial pokazuje, jak piękne może być gotowanie dla innych. 08:50 Codzienne gotowanie z Sunny Anderson Magazyn kulinarny Sunny Anderson pokazuje widzom, jak wykorzystać niedrogie i dostępne składniki, trochę fantazji i wspomnień przywiezionych z podróży, by przygotować pyszne domowe jedzenie. 09:20 Codzienne gotowanie z Sunny Anderson Magazyn kulinarny Sunny Anderson pokazuje widzom, jak wykorzystać niedrogie i dostępne składniki, trochę fantazji i wspomnień przywiezionych z podróży, by przygotować pyszne domowe jedzenie. 09:50 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 10:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 10:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 12:20 Przywiezione smaki Film dokumentalny Para Amerykanów przybywa do Warszawy, aby założyć restaurację, w której będzie można spotkać się z oryginalną kuchnią Manhatanu, Williamsburga i Brooklynu. Prezentuje serwowane w kuchni potrawy i przybliża specyfikę nowojorskiego gotowania. 12:55 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 1 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Memphis w stanie Tennessee, by skosztować strawy serwowanej w Gus's Fried Chicken i pochłaniać żeberka wieprzowe w słynnym Charlie Vergos' Rendezvous. 13:55 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 2 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman podróżuje do miasta Columbus w stanie Ohio, by pochłaniać burgery, kiełbaski i największe kanapki w mieście. 14:25 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 14:55 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:25 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:10 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 16:55 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:30 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:35 Przepis na zdrowie Magazyn medyczny W tym wydaniu Agnieszka spotyka się z bohaterką, która chciałaby pozbyć się "oponki" na brzuchu. Przygotowuje dla niej krótki poradnik kulinarny, który ma być pomocą i inspiracją na kolejne tygodnie. 19:05 Subiektywny ranking smaków Odcinek 7 Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy przyjrzą się najbardziej kontrowersyjnym połączeniom smaków. Niektóre z nich na pierwszą myśl mrożą krew w żyłach inne z kolei są gwarancją udanej randki. 19:35 Kolekcja smaków Odcinek 8 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 20:10 Gdzie zjeść we Włoszech Odcinek 7 Magazyn kulinarny Simone jedzie do Rzymu, by popróbować pulpetów. W każdym z odwiedzanych miejsc szef kuchni pokazuje, jak robi swoje wyjątkowe pulpety. 20:40 Włoska uczta na morzu Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 21:45 Najlepsze przysmaki z plaży Magazyn kulinarny Karolina Południowa szczyci się urokliwymi plażami. Katie Lee znajduje najlepsze posiłki na plażach Sullivan's Island, Mt. Pleasant, Isle of Palms i Folly Beach. 23:25 Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 23:55 ● Trwa