StacjeFood Network09.07.2021 Food Network - Program TV na 09.07.2021 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 09.07 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 00:20 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 3 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Round Rock Donuts w Teksasie. W 1978 roku właściciel lokalu Dale Cohrs stworzył teksański pączek z dziurką. Przysmak ten waży kilogram i ma średnicę długości 35 cm. 00:50 Mania grillowania z Bobbym Flayem Magazyn kulinarny Tym razem Bobby pokaże, jak stworzyć wegetariańskie menu z mnóstwem smaku - przygotuje mini pizze z grillowanych grzybów Portobello z oliwą z oliwek, kaparami, papryką, pomidorami i kozim serem. 01:20 Pojedynek na grille Odcinek 6 Sezon 1 Real tv Eddie Jackson powraca do Charlotte, gdzie będzie grał w Narodowej Lidze Futbolowej. Z tej okazji urządza przyjęcie zaraz obok stadionu, a uczestnicy organizowanego konkursu są gotowi pokazać, że Karolina Północna wie, co to dobry grill. 01:50 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:20 Obłędne ciasta Magazyn kulinarny Alton Brown przedstawia cukierników o niezwykłych zdolnościach artystycznych, którzy przygotowują wspaniałe wypieki. 03:20 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:50 Rewolucja na talerzu Odcinek 3 Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 04:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 05:35 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 06:10 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 06:40 Gotuj jak Iron Chef Odcinek 7 Magazyn kulinarny Mike Symon pokazuje, jak przekształcić ulubione składniki w niezwykłe i przepyszne dania. Demonstruje potrawy, które smakiem, wyglądem i kreatywnością zasługują na 6 z plusem. 07:10 Gotuj jak Iron Chef Odcinek 8 Sezon 1 Magazyn kulinarny Mike Symon pokazuje, jak przekształcić ulubione składniki w niezwykłe i przepyszne dania. Demonstruje potrawy, które smakiem, wyglądem i kreatywnością zasługują na 6 z plusem. 07:40 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 08:10 Światowa kuchnia Ravinder Odcinek 1 Magazyn kulinarny Brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w kulinarną podróż, podczas której pokazuje, jak jada się na całym świecie. Ponadto gospodyni w każdym z przepisów dodaje swoje pomysły. 08:40 Dziewczyny z wypiekami Odcinek 5 Magazyn kulinarny Małgosia i Agata dostają zlecenie wykonania tortu na 10. rocznicę powstania Wodnej Grupy Ratowniczej. Impreza odbędzie się w plenerze, nad brzegiem jeziora, a wypiek powinien nawiązywać do charakteru wydarzenia. 09:20 Dziewczyny z wypiekami Odcinek 6 Magazyn kulinarny W tym odcinku Małgosia i Agata będą miały wykonać tort ślubny, ale zamówienie które dostaną jest nietypowe. Państwo Młodzi zażyczyli sobie bowiem tortu różowo-niebieskiego. 09:50 Zamiana szefów kuchni Odcinek 2 Reality show Autorzy zamieniają szefów kuchni z baru mlecznego i warszawskiej restauracji. Ceviche Bar to nowoczesna restauracja. W Płocku, przy jednej z najpiękniejszych ulic starego miasta mieści się Bar Tumska. 10:20 Makłowicz w Polsce Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pierwszą od lat podróż po Polsce Robert Makłowicz rozpoczyna na Ostrowie Lednickim, następnie odwiedza Wolsztyn. Miejscowe atrakcje na talerzu to chłodnik wielkopolski oraz oraz kaczka po poznańsku. 11:25 Makłowicz w Polsce Odcinek 2 Magazyn kulinarny Zboże i ziemniaki na polach, olej w tłoczniach, piwo w browarach, lipy wzdłuż alei, zielenina w ogrodzie warzywnym - w Wielkopolsce wszystko musi być porządne. 12:00 Makłowicz w Polsce Odcinek 3 Magazyn kulinarny Robert Makłowicz odwiedza jedną z pierwszych winnic w III RP, przyrządza ekologiczną sałatkę w ogrodzie sferycznym, a na koniec odkrywa nad Odrą wino typu szampańskiego i włoskie wędliny. 12:30 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 13:00 Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Kuchnia dla odważnych Odcinek 5 Magazyn kulinarny Walenty udaje się do Gliwic do restauracji Szamma, którą prowadzą jego znajomi kucharze, zabiera ze sobą wołowe i końskie penisy. Razem układają menu dla odważnych. 17:00 Kuchnia dla odważnych Odcinek 6 Magazyn kulinarny Walenty urządza grilla z Kubą, proponuje przygotowanie gołębi. Panowie postanawiają rozłożyć polową kuchnię pod mostem. W menu szaszłyki z gołębich piersi oraz rosół na gołębich korpusach. 17:35 Kuchnia dla odważnych Odcinek 7 Magazyn kulinarny Walenty przyjeżdża w odwiedziny do kolegi Marcina z Kielc. Chcą ugotować coś dla grupy znajomych motocyklistów. Goście testują kanapkę z flakami wołowymi i kurczaka po jamajsku z rusztu z zielonym sosem ziołowym. 18:05 Kuchnia dla odważnych Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem Walenty udaje się do Czech, do znajomego, który razem z żoną Aniczką prowadzi niewielką hodowlę owiec w Bystrzycach, koło czeskiego Cieszyna. Walenty wraz z Romanem oprawiają jagnię. 18:35 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 19:05 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 20:45 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 14 Sezon 1 Serial dokumentalny W Los Angeles Adam skosztuje kanapki z sosem francuskim w lokalu Phillipe's. Następnie odwiedzi El Tepeyac, mekkę miłośników kuchni meksykańskiej, gdzie stanie twarzą w twarz z 2,5 kg burrito. 21:45 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 22:20 Włoska uczta na morzu Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 23:30 ● Trwa