StacjeFood Network08.01.2022 Food Network - Program TV na 08.01.2022 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 08.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 00:30 Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 01:00 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 01:30 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 02:30 Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 03:30 Kuchnia meksykańska dla każdego Magazyn kulinarny Marcela Valladolid, szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, przygotowuje świeżą porcję meksykańskiego jedzenia i dzieli się prostymi przepisami. 04:30 Szczypta smaku Odcinek 5 Magazyn kulinarny Agata przygotuje zieloną zupę, a Olga na przykładzie steków z rostbefu z aromatyczną marchewką, podpowie jak zaserwować danie by nie tylko smakowało, ale także ładnie prezentowało się na talerzu. 05:00 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:35 Rewolucja na talerzu Odcinek 1 Magazyn kulinarny Prowadzące dowodzą, że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o figurę i zdrowie. Stosując się do ich porad można prawie o połowę zmniejszyć kaloryczność dań. 06:05 Rewolucja na talerzu Odcinek 2 Magazyn kulinarny Schabowy. Każda kobieta marzy aby być piękną i szczupłą. Jednak wszyscy lubimy dobrą kuchnię. Czy można jeść szybkie i smaczne dania, a przy tym zachować zgrabną sylwetkę? 06:35 Makłowicz w drodze Odcinek 2 Magazyn kulinarny Pierwszym przystankiem w podróży jest górskie schronisko Dolomiten Hütte z tradycyjną kuchnią. Robert zamawia serowe kluski, a na tarasie z widokiem na Spitzkofel gotuje krupnik z pęczaku. Miejscowy sznaps powstaje w rodzinnej destylarni. 07:05 Makłowicz w drodze Odcinek 3 Magazyn kulinarny Robert wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Ötztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai. 07:40 Makłowicz w Polsce Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pierwszą od lat podróż po Polsce Robert Makłowicz rozpoczyna na Ostrowie Lednickim, następnie odwiedza Wolsztyn. Miejscowe atrakcje na talerzu to chłodnik wielkopolski oraz oraz kaczka po poznańsku. 08:15 Makłowicz w Polsce Odcinek 2 Magazyn kulinarny Zboże i ziemniaki na polach, olej w tłoczniach, piwo w browarach, lipy wzdłuż alei, zielenina w ogrodzie warzywnym - w Wielkopolsce wszystko musi być porządne. 08:45 Makłowicz w Polsce Odcinek 3 Magazyn kulinarny Robert Makłowicz odwiedza jedną z pierwszych winnic w III RP, przyrządza ekologiczną sałatkę w ogrodzie sferycznym, a na koniec odkrywa nad Odrą wino typu szampańskiego i włoskie wędliny. 09:20 Patenciary Odcinek 5 Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 09:50 Patenciary Odcinek 6 Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 10:20 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 10:50 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 11:35 Na tropie składników Magazyn kulinarny Widzowie poznają proces powstawania słodyczy i słodkich napojów od pomysłu, po składniki, taśmy produkcyjne, sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy, aż po opakowanie. 12:20 Słodkie pyszności Odcinek 8 Magazyn kulinarny Prowadząca przedstawia nieskomplikowane, praktyczne przepisy na słodkości. Daje wskazówki dotyczące pieczenia, kombinacji smaków i sprytnych rozwiązań do dekoracji deserów. 12:50 Kuchnia jak u mamy Magazyn kulinarny Benedetta Rossi prezentuje rodzinne przepisy na zdrowe przysmaki i sycące dania. Odkrywa przed widzami niuanse tradycyjnych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. 13:30 Z chlebem i oliwą Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem. 14:05 Brunch u Bobby'ego Magazyn kulinarny Bobby Flay przygotowuje ulubione dania brunchowe, które w codziennym jadłospisie stanowią ulubioną część posiłku gospodarza. 14:40 Prosta kuchnia Goka Wana Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 15:10 Prosta kuchnia Goka Wana Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 15:40 Gwiazdy od kuchni Odcinek 6 Magazyn kulinarny Wspólne gotowanie jest doskonałym pretekstem do rozmów i zwierzeń. Katarzyna Bosacka i jej goście przygotowują ulubione dania, przy okazji zdradzając ciekawostki z życia prywatnego. 16:10 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 16:40 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 17:10 Aż poleje się krem Real tv Wielokrotnie nagradzana mistrzyni cukiernictwa Stephanie Boswell w zaledwie 24 godziny odkrywa przed podopiecznymi tajniki pieczenia idealnych tortów, babeczek i przyozdabiania ich w lukrowane dzieła sztuki. 18:10 Kto pokona Bobby'ego Flaya Real tv Dwójka szefów kuchni walczy, by zdobyć szansę konkurowania z mistrzem gotowania, Bobbym Flayem. Po wyłonieniu zwycięzcy to uczestnik decyduje, jakie dania będą przyrządzać razem z Bobbym. 18:40 Kto pokona Bobby'ego Flaya Real tv Dwójka szefów kuchni walczy, by zdobyć szansę konkurowania z mistrzem gotowania, Bobbym Flayem. Po wyłonieniu zwycięzcy to uczestnik decyduje, jakie dania będą przyrządzać razem z Bobbym. 19:10 Turniej mistrzów kuchni Odcinek 4 Real tv Guy Fieri zaprosił szesnastu najlepszych szefów kuchni USA do wzięcia udziału w rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co muszą ugotować, dopóki Guy nie zakręci kołem z hasłami. 19:40 Kulinarne podróże z Guyem Fierim Magazyn kulinarny Znany restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących Food Networks, Guy Fieri, przemierza Amerykę w poszukiwaniu najsmaczniejszych dań, spełniających marzenia każdego miłośnika kuchni. 20:45 Kulinarne podróże z Guyem Fierim Magazyn kulinarny Znany restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących Food Networks, Guy Fieri, przemierza Amerykę w poszukiwaniu najsmaczniejszych dań, spełniających marzenia każdego miłośnika kuchni. 21:15 Kulinarne podróże z Guyem Fierim Magazyn kulinarny Znany restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących Food Networks, Guy Fieri, przemierza Amerykę w poszukiwaniu najsmaczniejszych dań, spełniających marzenia każdego miłośnika kuchni. 21:45 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w mięsną misję od Colorado po Nowy Jork. Na swojej drodze odkrywa soczyste żeberka i prawdziwe pyszności z wołowiny. 22:20 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w mięsną misję od Colorado po Nowy Jork. Na swojej drodze odkrywa soczyste żeberka i prawdziwe pyszności z wołowiny. 22:50 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 23:25 ● Trwa