StacjeFood Network22.01.2022 Food Network - Program TV na 22.01.2022 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 22.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 00:30 Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 01:00 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 01:30 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 02:30 Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 03:30 Reza, książę wietnamskich przypraw Odcinek 2 Sezon 1 Serial dokumentalny Jedzenie stanowi serce wietnamskiej kultury. Reza wybiera się na niezapomnianą podróż po tym barwnym kraju i odkrywa miejscowe smaki i tradycje. 04:30 Szczypta smaku Magazyn kulinarny Agata i Olga będą wspominać swoje smakowite wakacje. Spragnione słońca sięgną do przepisów, które zdobyły podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do gorącej Turcji. 05:00 Rewolucja na talerzu Odcinek 2 Magazyn kulinarny Schabowy. Każda kobieta marzy aby być piękną i szczupłą. Jednak wszyscy lubimy dobrą kuchnię. Czy można jeść szybkie i smaczne dania, a przy tym zachować zgrabną sylwetkę? 05:35 Rewolucja na talerzu Odcinek 3 Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 06:05 Rewolucja na talerzu Odcinek 4 Magazyn kulinarny Mielony. Każda kobieta marzy aby być piękną i szczupłą. Jednak wszyscy lubimy dobrą kuchnię. Czy można jeść szybkie i smaczne dania, a przy tym zachować zgrabną sylwetkę? 06:35 Makłowicz w Polsce Odcinek 5 Magazyn kulinarny Połoniny, wzgórza, rozległe widoki, dzika natura, węglarze, ruiny cerkwi i wsi, w których kiedyś żyli Bojkowie i Łemkowie. Takie Bieszczady odnajduje Robert Makłowicz w drugiej dekadzie XXI wieku. 07:05 Makłowicz w Polsce Odcinek 6 Magazyn kulinarny W Komborni Robert poznaje wino stworzone dla Nicolae Ceaușescu, w Niżnej Łące wchodzi w bliski kontakt z pszczołami i miodem spadziowym jodłowym, a w Mszanie wizytuje produkcję kozich serów. 07:40 Makłowicz w Polsce Odcinek 7 Magazyn kulinarny Robert Makłowicz kosztuje wyrobów agroturystyki w Daliowej; podaje się tam regionalne gołąbki z ryżem i grzybami, kluski kudłate, pierogi czewiczki i giczkę koźlęcą. 08:15 Makłowicz w Polsce Odcinek 8 Magazyn kulinarny We wsi Ochotnica regionalne menu w miejscowej restauracji obejmuje wiele pozycji - juchę, kapustę zasmażaną z bobem, sapkę ze skwarkami, baraninę z pęcakiem czy moskole. 08:45 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 09:20 Patenciary Odcinek 7 Magazyn kulinarny Daria pokaże jak przygotować kopytka w trzech kolorach i warzywne spaghetti z duszoną rzodkiewką i rzodkiewkowym pesto. Wyczaruje też wytrawny tort z makaronu cannelloni, nadziewanego serowym kremem. 09:50 Patenciary Odcinek 8 Magazyn kulinarny Daria z dziewczynkami zaproponują przepisy na dania pełne nie tylko smaków ale też kolorów.. Daria przygotuje warzywne francuskie danie ratatouille, które zaserwuje w prawdziwie bajkowej formie. 10:20 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 10:50 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 11:35 Na tropie składników Magazyn kulinarny Widzowie poznają proces powstawania słodyczy i słodkich napojów od pomysłu, po składniki, taśmy produkcyjne, sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy, aż po opakowanie. 12:20 Słodkie pyszności Odcinek 10 Magazyn kulinarny Prowadząca przedstawia nieskomplikowane, praktyczne przepisy na słodkości. Daje wskazówki dotyczące pieczenia, kombinacji smaków i sprytnych rozwiązań do dekoracji deserów. 12:50 Kuchnia jak u mamy Magazyn kulinarny Benedetta Rossi prezentuje rodzinne przepisy na zdrowe przysmaki i sycące dania. Odkrywa przed widzami niuanse tradycyjnych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. 13:30 Z chlebem i oliwą Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem. 14:05 Brunch u Bobby'ego Magazyn kulinarny Bobby Flay przygotowuje ulubione dania brunchowe, które w codziennym jadłospisie stanowią ulubioną część posiłku gospodarza. 14:40 Prosta kuchnia Goka Wana Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 15:10 Prosta kuchnia Goka Wana Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 15:40 Gwiazdy od kuchni Odcinek 8 Magazyn kulinarny Gościem odcinka jest Izabela Janachowska. Wraz z Kasią Bosacką przygotuje kluski ziemniaczane z kiszoną kapustą, puree ziemniaczane z jajami w sosie musztardowym i sałatkę z rukolą, fetą i arbuzem. 16:10 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 16:40 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 17:10 Kto pokona Bobby'ego Flaya Real tv Dwójka szefów kuchni walczy, by zdobyć szansę konkurowania z mistrzem gotowania, Bobbym Flayem. Po wyłonieniu zwycięzcy to uczestnik decyduje, jakie dania będą przyrządzać razem z Bobbym. 18:10 Kto pokona Bobby'ego Flaya Real tv Dwójka szefów kuchni walczy, by zdobyć szansę konkurowania z mistrzem gotowania, Bobbym Flayem. Po wyłonieniu zwycięzcy to uczestnik decyduje, jakie dania będą przyrządzać razem z Bobbym. 18:40 Turniej mistrzów kuchni Real tv Guy Fieri zaprosił szesnastu najlepszych szefów kuchni USA do wzięcia udziału w rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co muszą ugotować, dopóki Guy nie zakręci kołem z hasłami. 19:10 Kulinarne podróże z Guyem Fierim Magazyn kulinarny Znany restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących Food Networks, Guy Fieri, przemierza Amerykę w poszukiwaniu najsmaczniejszych dań, spełniających marzenia każdego miłośnika kuchni. 20:45 Kulinarne podróże z Guyem Fierim Magazyn kulinarny Znany restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących Food Networks, Guy Fieri, przemierza Amerykę w poszukiwaniu najsmaczniejszych dań, spełniających marzenia każdego miłośnika kuchni. 21:15 Kulinarne podróże z Guyem Fierim Magazyn kulinarny Znany restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących Food Networks, Guy Fieri, przemierza Amerykę w poszukiwaniu najsmaczniejszych dań, spełniających marzenia każdego miłośnika kuchni. 21:45 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w mięsną misję od Colorado po Nowy Jork. Na swojej drodze odkrywa soczyste żeberka i prawdziwe pyszności z wołowiny. 22:20 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w mięsną misję od Colorado po Nowy Jork. Na swojej drodze odkrywa soczyste żeberka i prawdziwe pyszności z wołowiny. 22:50 Jedzenie w trasie Odcinek 2 Sezon 1 Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 23:25 ● Trwa