StacjeFood Network16.02.2022 Food Network - Program TV na 16.02.2022 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 16.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 14 Sezon 1 Serial dokumentalny W Los Angeles Adam skosztuje kanapki z sosem francuskim w lokalu Phillipe's. Następnie odwiedzi El Tepeyac, mekkę miłośników kuchni meksykańskiej, gdzie stanie twarzą w twarz z 2,5 kg burrito. 00:15 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 15 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman jest w San Jose w Kalifornii, gdzie odwiedza Henry's World Famous Hi-Life, by spróbować steków i innych potraw z grilla, przyrządzanych tu od blisko 50 lat. 00:45 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 01:15 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 02:15 Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 03:15 5 składników Odcinek 5 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenia zabiera niewiele czasu. 04:15 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 04:45 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 05:30 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 06:05 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 06:35 Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 07:05 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:40 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 10:10 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 3 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 10:55 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 11:25 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 11:55 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 12:30 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 13:00Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 13:30Powtórka Człowiek kontra jedzenie Odcinek 12 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman odwiedza Seattle, by w lokalu Red Mill Burgers skosztować najlepszych w kraju krążków cebulowych. Następnie udaje się do The Crab Pot, by spałaszować ogromną porcję owoców morza. 14:00 Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Polska na patelni Odcinek 5 Magazyn kulinarny Dagmara zdradza stary mazurski przepis na gęsi pasztet, a jej mąż Bruno - tajniki wędzenia. W pasiece Tomka koniec lata i chwila oddechu od turystów. Jego żona Marta przygotowuje szaszłyki z jagnięciny. 17:00Powtórka Polska na patelni Odcinek 6 Magazyn kulinarny Pani Janinka z Gliczarowa nad Dunajcem gotuje z pokrzyw wiosenną zupę, a z pędów sosny przyrządza syrop na kaszel. Kasia i Claudia Chwołki z Czerwionki Leszczyny podają przepis na rosół z gołębia. 17:35Powtórka Polska na patelni Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pani Janinka robi bundz z którego lepi tradycyjne oscypki, a Zdzisław z Nadwiślańskiej Chaty - cukiernik przygotuje bezy z eko jajek. 18:05Powtórka Polska na patelni Odcinek 2 Magazyn kulinarny Bożenka planuje odwiedziny u dziadka Heńka. Na spotkanie szykuje bliny i miejscową odmianę sera korycińskiego. Dziadek, zapalony wędkarz przygotował stół przy ognisku i pstrąga smażonego na smalcu. 18:40Powtórka Przepis na sukces Magazyn kulinarny Katarzyna Meller odwiedza "Starą Kuźnię" na Mazurach - miejsce, w którym można poczuć atmosferę polskiej wsi. Sztandarowym daniem, oprócz sernika, który jest przysmakiem Kasi, jest serce jagnięce. 19:15 Przywiezione smaki Film dokumentalny Para Amerykanów przybywa do Warszawy, aby założyć restaurację, w której będzie można spotkać się z oryginalną kuchnią Manhatanu, Williamsburga i Brooklynu. Prezentuje serwowane w kuchni potrawy i przybliża specyfikę nowojorskiego gotowania. 19:45 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 20:45 Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 21:45 Zabawnie o jedzeniu Magazyn kulinarny Program z akcentami popkultury, sprawdzonymi przepisami i wyjątkową obsadą, opowiada o jedzeniu w zabawnej formie. 22:45 Na tropie jedzenia Serial dokumentalny 23:15 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 15 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman jest w San Jose w Kalifornii, gdzie odwiedza Henry's World Famous Hi-Life, by spróbować steków i innych potraw z grilla, przyrządzanych tu od blisko 50 lat. 23:45 ● Trwa