StacjeFood Network03.05.2022 Food Network - Program TV na 03.05.2022 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 03.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Mistrzowie tortów ślubnych Odcinek 4 Sezon 1 Real tv Sześć drużyn składających się z utalentowanych cukierników prezentuje swoje torty weselne młodym parom oraz jury. 01:05Powtórka Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:05Powtórka Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 02:55 5 składników Odcinek 6 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 03:45Powtórka 5 składników Odcinek 1 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 04:10Powtórka 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 1 Rozrywka Moran przygotowuje posiłek dla osób o wrażliwych żołądkach. Wykorzystując świeże warzywa, chude mięsa i bogactwo dostępnych kasz, pokazuje, jak przyrządzić lekkostrawne dania dla wymagających osób. 04:35 Kuchnia czynna całą dobę Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 05:00 Kuchnia czynna całą dobę Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 05:30 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 19 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 05:45Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 20 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey odwiedza hodowlę przepiórek. Uczy się też przygotowywać faszerowanego szczupaka. Gruszki są podstawą kolejnego dania - zapiekanki z serem, orzechami i bazyliowo-miętowym pesto. 06:15Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 21 Magazyn kulinarny Seler, stynki, masło i prośnianki sa bohaterami kolejnego odcinka. Mikołaj sprawdza czy seler dodaje mężczyznom wigoru, jak pachnie świeża stynka oraz jak się robi prawdziwe masło. 06:45Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 22 Magazyn kulinarny Dziki łosoś bałtycki to prawdziwa gwiazda w kuchni. Mikołaj przygotuje z niego wyjątkowe danie. Następnie sprawdzi, gdzie w Polsce produkuje się prawdziwe włoskie sery. 07:15Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 07:45Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 08:15 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:45 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 10:15Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 6 Magazyn kulinarny Steki to tylko i aż smażona wołowina. Widzowie dowiedzą się, jakie mięso wybierać, jak je przyrządzać i z czym podawać, żeby było wyjątkowe. Ponadto Mikołaj sprawdza, dlaczego mięso ze świni puławskiej jest tak dobre. 10:55 Wszystkiego słodkiego Odcinek 31 Magazyn kulinarny Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler stworzą pełen smaku duet, który zabierze widzów w podróż po aromatycznych słodkościach. Kady odcinek to nowa inspiracja, inny przepis i oryginalne wykonanie. 11:25Powtórka Polska na patelni Odcinek 6 Magazyn kulinarny Pani Janinka z Gliczarowa nad Dunajcem gotuje z pokrzyw wiosenną zupę, a z pędów sosny przyrządza syrop na kaszel. Kasia i Claudia Chwołki z Czerwionki Leszczyny podają przepis na rosół z gołębia. 11:30Powtórka Polska na patelni Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pani Janinka robi bundz z którego lepi tradycyjne oscypki, a Zdzisław z Nadwiślańskiej Chaty - cukiernik przygotuje bezy z eko jajek. 12:00Powtórka Polska na patelni Odcinek 2 Magazyn kulinarny Bożenka planuje odwiedziny u dziadka Heńka. Na spotkanie szykuje bliny i miejscową odmianę sera korycińskiego. Dziadek, zapalony wędkarz przygotował stół przy ognisku i pstrąga smażonego na smalcu. 12:30Powtórka Na tropie jedzenia Serial dokumentalny 13:00Powtórka Na tropie jedzenia Serial dokumentalny 13:30Powtórka Grill party u Valerii Magazyn kulinarny Aktorka i autorka książek kucharskich Valerie Bertinelli spędza czas na gotowaniu z dwiema najlepszymi przyjaciółkami, Melissą Peterman i Nicole Sullivan. 14:00 Grillowanie na okrągło Real tv Czterech największych amerykańskich pitmasterów rywalizuje w grillowej bitwie. Zawodnicy próbują udowodnić, że są najlepsi w obu filarach grillowania: szybkim grillowaniu na gorąco nad płomieniami oraz powolnym wędzeniu. 15:00 Starcie na grille Serial dokumentalny 16:00Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak przyrządza różne dania, prezentując za każdym razem inny rodzaj mięsa. Widzowie poznają także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiadają o swoich produktach. 17:00Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek przygotuje roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym z purée z karmelizowanego pasternaku. 17:35Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 6 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pokaże, jak zrobić pieczone żeberka, które poda z domową sałatką colesław, a miłośnikom boczku pokaże, jak zrobić pyszną roladę z boczku z ziołowym pesto i pieczone ziemniaki. 18:05Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 7 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek odwiedza dobrego znajomego Ryszarda Tomaszewskiego oraz szefa kuchni Wojciecha Harapkiewicza, którzy o dziczyźnie wiedzą wszystko. Razem z Wojtkiem zrobią pasztet. 18:35Powtórka Wszystkiego słodkiego Odcinek 32 Magazyn kulinarny Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler stworzą pełen smaku duet, który zabierze widzów w podróż po aromatycznych słodkościach. Kady odcinek to nowa inspiracja, inny przepis i oryginalne wykonanie. 19:05 Barbecue na wypasie Odcinek 7 Serial dokumentalny Prowadzący "El Laucha" wraz z przyjaciółmi przygotuje nietuzinkowe przepisy na dania z grilla. Widzowie poznają techniki gotowania, rodzaje mięs oraz sosów. 19:10 Zasadzka w supermarkecie Serial dokumentalny Czterech szefów kuchni dostaje po 500 dolarów na produkty spożywcze. Muszą odkupić je od wychodzących klientów ze sklepu. Nie wiedzą jednak, co jest w torbach. Każda z trzech rund ma narzucony temat. 20:45 Rywalizacja w restauracjach Film dokumentalny Restaurator Scott Conant rzuca wyzwanie trzem zespołom kucharzy, aby rywalizowały w bitwie kulinarnej w ich własnych kuchniach restauracyjnych. 21:45 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 22:45 ● Trwa