StacjeFood Network06.08.2023 Food Network - Program TV na 06.08.2023 Od rana Po południu Wieczór Rok Temu 06.08 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Pojedynek na grille Real tv Eddie Jackson,, zwycięzca programu "Food Network Star" oraz były zawodnik NFL, wyrusza w trasę. W każdy mieście mierzy się z trzema mistrzami barbecue. Każdy z nich będzie miał szansę na wygranie 5 tysięcy dolarów. 00:45Powtórka Włoska uczta na morzu Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 01:45Powtórka Włoska uczta na morzu Odcinek 2 Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo podejmuje nowe wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Na pokładzie łodzi rybackiej szef kuchni przemierza Włochy z północy na południe. 02:50Powtórka Włoska uczta na morzu Odcinek 4 Serial dokumentalny Wypłynęliśmy z Porticello, niedaleko Bagherii z Antonino Cannavacciuolo: kuter rybacki Ghost ze swoimi wilkami morskimi czeka na bogaty łup. 03:55 Molly gotuje na farmie Magazyn kulinarny Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. 04:55Powtórka Palce lizać Odcinek 1 Magazyn kulinarny Eddie Jackson jest entuzjastą najlepszego jedzenia. Dzieli się tajnikami tego, co sprawia, że posiłki dają poczucie komfortu. Wybiera najpyszniejsze, najbardziej satysfakcjonujące potrawy. 05:25Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 05:55 Buddy kontra Duff Reality show Atmosfera podczas konkursu robi się gorąca, gdy Duff wyzywa na pojedynek Buddy'ego. Tym razem przygotują eleganckie desery. Potem czas na tort weselny dla celebryty. 06:30 MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 07:30Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:00 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:35 Makłowicz w Polsce Odcinek 7 Magazyn kulinarny Robert Makłowicz kosztuje wyrobów agroturystyki w Daliowej; podaje się tam regionalne gołąbki z ryżem i grzybami, kluski kudłate, pierogi czewiczki i giczkę koźlęcą. 10:10Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 8 Magazyn kulinarny We wsi Ochotnica regionalne menu w miejscowej restauracji obejmuje wiele pozycji - juchę, kapustę zasmażaną z bobem, sapkę ze skwarkami, baraninę z pęcakiem czy moskole. 10:45Powtórka Odkrycia Magdy Gessler Serial dokumentalny Podczas podróży po Polsce znana restauratorka Magda Gessler odwiedza oryginalne restauracje, by przyjrzeć się pracy ich właścicieli. Przedstawia historie bohaterów, a także kosztuje popisowych dań. 11:20 Przyślij przepis Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy wracają do bohaterów z drugiego sezonu programu, żeby poznać ich przepisy na specjalne okazje. Będzie coś dla mięsożerców, ale też dla miłośników lekkiej warzywnej kuchni. 11:55Powtórka Przyślij przepis Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy wracają do bohaterów z drugiego sezonu programu, żeby poznać ich przepisy na specjalne okazje. Będzie coś dla mięsożerców, ale też dla miłośników lekkiej warzywnej kuchni. 12:30 Z gruntu zdrowo Odcinek 5 Magazyn kulinarny Aby dowiedzieć się więcej o kapuście, widzowie razem z Tadeuszem odwiedzą miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi gospodarstwo ekologiczne Mrowisko. 13:05Powtórka Z gruntu zdrowo Odcinek 6 Magazyn kulinarny Zioła nie są najważniejszymi składnikami potraw, jednak nie ma chyba kucharza, który ich nie używa. Żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, Tadeusz odwiedził gospodarstwo w Sąpach na Warmii. 13:35 Sztuka mięsa Odcinek 6 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pokaże, jak zrobić pieczone żeberka, które poda z domową sałatką colesław, a miłośnikom boczku pokaże, jak zrobić pyszną roladę z boczku z ziołowym pesto i pieczone ziemniaki. 14:05Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 7 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek odwiedza dobrego znajomego Ryszarda Tomaszewskiego oraz szefa kuchni Wojciecha Harapkiewicza, którzy o dziczyźnie wiedzą wszystko. Razem z Wojtkiem zrobią pasztet. 14:35Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek pokaże jak zrobić pyszną pieczoną kaczkę w glazurze z pomarańczy i sosu sojowego. Do kaczki poda szybką sałatkę z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich. Na koniec pokaże jak zrobić konfitowane faszerowane kacze uda. 15:10Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 9 Magazyn kulinarny Tomek gotuje wieprzowe kotlety z cytrusowo-kawową marynatą, do których robi znakomite karczochy w cieście. Przygotuje też szarpaną łopatkę wieprzową z chrzanem. 15:40Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 10 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek zawita na Kujawy i odwiedza hodowlę Gęsi Andrzeja Kloneckiego. Razem z lokalnym kołem gospodyń wiejskich przygotowuje pyszną pieczoną faszerowaną gęś. Zdradza także patent na wyśmienite ragout z gęsi. 16:10 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 16:45Powtórka Symon gotuje w ogrodzie Magazyn kulinarny Michael Symon zachęca widzów do przygotowywania potraw na świeżym powietrzu, korzystając z grilla. Udziela wskazówek dotyczących grillowania, dzięki którym każdy posiłek będzie pyszny. 17:15 Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 17:50Powtórka Mania grillowania z Bobbym Flayem Magazyn kulinarny Tym razem Bobby pokaże, jak stworzyć wegetariańskie menu z mnóstwem smaku - przygotuje mini pizze z grillowanych grzybów Portobello z oliwą z oliwek, kaparami, papryką, pomidorami i kozim serem. 18:50Powtórka Ogniem i patelnią Magazyn kulinarny Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania Alex Guarnaschelli, która sieje postrach na konkursach kulinarnych. 19:25Powtórka Czas na deser Odcinek 4 Magazyn kulinarny Włoska cukierniczka Daniela Ribezzo pokazuje, jak w łatwy sposób wyczarować słodkie dzieła sztuki. Dzieli się radami, dzięki którym przygotowanie słodkości zawsze się udaje. Udowadnia, że w kuchni najważniejsza jest fantazja. 20:30 Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 21:05Powtórka Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 21:40 Bójka na plaży Odcinek 2 Real tv W rywalizacji na plaży zetrą się ze sobą dwie drużyny ze Wschodniego i z Zachodniego Wybrzeża Ameryki. Każdej będzie przewodzić znakomita szefowa kuchni, która zbierze najlepszych kucharzy regionu. 22:20Powtórka Światowa kuchnia Ravinder Odcinek 7 Magazyn kulinarny Brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w kulinarną podróż, podczas której pokazuje, jak jada się na całym świecie. Ponadto gospodyni w każdym z przepisów dodaje swoje pomysły. 23:20 Sklepowy turniej Guya Real tv Rywalizujący ze sobą utalentowani młodzi kucharze marzący o karierze szefów kuchni muszą wykazać się się wieloma talentami - umiejętnością robienia zakupów i gotowania. 23:55 ● Trwa