Z gruntu zdrowo
Polska 2019
Gospodarz programu udowadnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Udaje się na pola, by przekonać się, jak wyglądają uprawy.
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Z gruntu zdrowo w telewizji
Galeria
Twórcy
Tadeusz Müller
Prowadzący
Opis programu
Jakie zdrowotne właściwości ma seler? Dlaczego warto jeść jabłka? Jak smakuje sernik z marchewki? Jesteście gotowi na porządną dawkę zdrowia? Tadeusz Müller o owocach i warzywach wie dosłownie wszystko! Już jesienią nowe odcinki jego programu, w którym podzieli się swoją wiedzą z widzami Food Network! Zabierzemy was na pola uprawne oraz zrobimy pyszne i proste potrawy, które są prawdziwymi bombami witaminowymi. Jakie warzywa będą królować na naszych talerzach tym razem? Mała podpowiedź: w rolach głównych zobaczymy między innymi ziemniaki, pory i dynie! W kolejnym odcinku programu "Z gruntu zdrowo" porozmawiamy o jabłkach. Tadeusz Muller pokaże nam jak wykorzystać w kuchni te dostępne przez cały rok owoce i przyrządzi kruche rogale na białym winie, placki jabłkowo-owsiane oraz kultowy ocet jabłkowy. Odwiedzi również jednego z podgrójeckich sadowników - Mariusza, który uprawia rewelacyjne jabłka, a w jego sadzie przygotuje mus jabłkowy z jabłkowo-orzechowymi kulkami mocy.