Tomasz Jakubiak to doskonały szef kuchni, który o jedzeniu opowiada jak nikt inny. W swoim nowym programie całkowicie skupi się na tym, co od wieków jest specjalnością polskiej kuchni, czyli na mięsie. W dzisiejszych czasach nie jest to już wyłącznie przysłowiowy „schabowy” czy „mielony”. W menu Polaków pojawiają się także coraz odważniejsze połączenia smaków. Prowadzący pokaże widzom Food Network, jak w prosty sposób z mięsa i wędlin przygotować pyszne potrawy.
W każdym odcinku Tomasz Jakubiak przyrządzi dwa autorskie dania i zaprezentuje inny rodzaj mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc. Prowadzący wybierze się także poza kuchnię! Widzowie poznają lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiedzą, w czym tkwi sekret ich produktów.
Data premiery „Sztuki mięsa” w Food Network nie jest jeszcze znana.
Robert Makłowicz o podróżach, jedzeniu i stacji komercyjnej:
