Zaczęło się od zmian w jury: już na wejściu uczestnicy przywitali Roberta Sowę, który jest nową osobą w składzie jurorskim. Poza tym w programie uczestników wciąż ocenia Maciej Nowak, a także Ewa Wachowicz. W programie pozostał też Wojciech Modest Amaro, co oznacza, że zawodnicy łatwo mieć nie będą.
Rozpoczęło się od mocnego wejścia - sztafeta na początek to coś naprawdę trudnego. Praca grupowa, gdy nie zna się partnera? To wyzwanie, szczególnie, że przegrana drużyna trafia do dogrywki. 40 minut na przygotowanie ostatniego dania to bardzo mało czasu. Jak pierwszej ekipie wyszedł Boeuf Stroganow?
Cóż, delikatnie mówiąc, jury nie było zachwycone. Drużyna pomarańczowa postawiła na stroganowa z... ligawy. Obydwie drużyny się nie popisały, ale ostatecznie do dogrywki trafiła drużyna pomarańczowa.
W dogrywce zmierzyli się Jakub Reszka, Jakub Chojecki, Jan Kilański, Jarosław Śliwka, Sylwia Stachyra, Daniel Wanke i Kamil Kędzierski. Tematem przewodnim konkurencji była... pietruszka. Jeden składnik i pełna dowolność, tutaj uczestnicy mogli popisać się w pełni. Jakub Reszka przygotował pierś z kurczaka, Jakub Chojecki postawił na tabulę, Jan zrobił krem z pietruszki, Jarosław zaserwował halibuta, Sylwia przygotowała tatar, Daniel zdecydował się na stek z puree, a Kamil zrobił karmelizowany korzeń z pietruszki.
Z PROGRAMU "TOP CHEF" ODPADŁ DANIEL WANKE
