W pierwszym zadaniu uczestnicy musieli przygotować śniadanie wielkanocne. To tylko pozornie proste zadanie; podzieleni na dwa zespoły, musieli zrobić nie tylko śniadanie, ale też m.in. przygotować kiełbasę, która jeszcze nie była gotowa! Ale tym razem nie tylko o gotowanie chodziło, ale też o doskonałe przyjęcie gości. Zespołem żółtych kierowała Mariola, a czerwonymi Łukasz. Do tego zawodników odwiedzili seniorzy, którzy podzielili się swoimi spostrzeżeniami na temat idealnych śniadań wielkanocnych.
W kolejnym zadaniu jurorzy poprosili uczestników o przygotowanie wielkanocnego arcydzieła - najpierw 45 minut na przygotowanie terriny, a następnie godzina, aby danie "siadło" w lodówce. Będzie nerwówka! Czy się udało?
W dogrywce znaleźli się Łukasz Frankowicz
i Ewelina Łapińska. Przegrany odpada z programu, więc stawka jest wysoka. Tematem dogrywki były żabie udka. Atmosfera podczas wykonywania zadania była bardzo nerwowa, a kucharze popełniali wręcz szkole błędy...
Z PROGRAMEM "TOP CHEF" POŻEGNAŁ SIĘ ŁUKASZ FRANKOWICZ
