Czterech uczestników "Ugotowanych" wyznaje zupełnie odmienne filozofie dotyczące zasad, jakich należy trzymać się w kuchni. Bohaterowie będą nie tylko opowiadać o kulinarnym aspekcie swojego życia, ale przede wszystkim przygotują kolacje zgodne ze stosowanymi przez siebie wytycznymi.
Alicja Głąbicka jest weganką. Nie jada zatem ani mięsa, ani produktów pochodzenia zwierzęcego. Prywatnie mama dwójki synów, w pracy spełnia się robiąc artystyczne torty. W wolnym czasie zgłębia tajemnice, jakie kryją w sobie jaskinie.
Maciej Dejnacki uprawiał w życiu niejedną dyscyplinę sportu, ostatecznie pozostał jednak przy kulturystyce. Codzienne treningi determinują nie tylko jego tryb życia, ale również liczbę i skład codziennych posiłków. Gdy nie spędza czasu na siłowni, Maciek studiuje na Akademii Obrony Narodowej.
Ewa Trusiewicz dietami zajmuje się zawodowo. Jest doradcą dietetycznym oraz diet coachem. Przygotowując posiłki i układając jadłospisy, kieruje się głównie indeksem glikemicznym. Prowadzi również firmę bieliźniarską, a po godzinach trenuje kickboxing.
Piotr Koluch o dietach wie wszystko – do tej pory przetestował ich już 42. Wnioski? Stosuje dietę bez diety! Dziennikarz z 15-letnim stażem jest też najbardziej świadomym konsumentem na polskim rynku – zawodowo zajmuje się bowiem testowaniem wszelkich możliwych produktów.
Odcinki specjalne już od poniedziałku, 23 marca 2015 o godzinie 20:50 oraz dokładka w niedzielę, 22 marca o 17:00 w TVN!
