Fabryki smaku Odcinek 10 (Sezon 1) - Łosoś... nie w sosie

Kanada

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: sekret wędzonego na zimno łososia; wiekowy jogurt w nowych pojemnikach; 1000 kg ravioli oraz półtora miliona kg sałaty dziennie. " "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Odkryj, dlaczego bez wężownicy chłodzącej nie ma wędzonego na zimno łososia; jak specjalne pojemniki dają nowe życie wiekowemu jogurtowi; jak każdego dnia powstaje 1000 kilogramów pysznych ravioli; i jak łatwo przyszykować półtora miliona kilogramów świeżej sałaty."

Czas trwania:27 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

Galeria

Łosoś... nie w sosie
Łosoś... nie w sosie
Łosoś... nie w sosie
  • Łosoś... nie w sosie
  • Łosoś... nie w sosie
  • Łosoś... nie w sosie