Fabryki smaku Odcinek 15 - Słynne nerkowce
Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Dziś w menu: 600 tysięcy pstrągów; orzechy nerkowca spod olejowego prysznica; megamaszyna do krojenia jabłek; pyszny bekon w panierce. "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Odkryj, jak wyhodować 600 tysięcy pstrągów tęczowych rocznie; dlaczego spod olejowego prysznica wychodzą najsmaczniejsze prażone orzechy nerkowca; czemu jedna maszyna do krojenia jabłek jest ratunkiem dla piekarzy w całym kraju i jak wyczarować najlepszy bekon w grochowej panierce."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny