Fabryki smaku Odcinek 25 - Grzanki grzechu warte
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: sorbety, które pozostają świeże przez 820 dni, idealny parmezan, bananowy baton i crostini z chleba kalabryjskiego." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Przekonaj się, jak sprawić, by sorbety pozostawały świeże przez 820 dni, i dlaczego tak ważny jest poziom wilgotności przy produkcji idealnego parmezanu. Następnie przeniesiemy się do fabryki słodyczy, by poznać sekret pachnących bananowych batoników. Na koniec produkcja przepysznych crostini - jedna z piekarni przetwarza 600 tysięcy kromek chleba kalabryjskiego rocznie."
Czas trwania:25 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny