Fabryki smaku Odcinek 6 (Sezon 1) - Sycylijskie smakołyki

Kanada

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Czemu spanakopita wymaga zwinnych palców? Jak zrobić zdrowe ciastka imbirowe? Jak przedłużyć świeżość soku z jabłek? "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Dowiedz się, dlaczego produkcja spanakopity wymaga zwinnych palców; czemu dzięki mniejszemu tarciu ciasteczka imbirowe są zdrowsze; jak pewna rodzina stworzyła uwielbiany na świecie sycylijski deser; i jak przedłużyć o rok świeżość soku jabłkowego."

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

Galeria

Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki
  • Sycylijskie smakołyki