Do 4. polskiej edycji najstarszego na świecie kulinarnego show "TOP CHEF" wybrano 17 najbardziej nietuzinkowych kulinarnych osobowości. Kucharze gotowali w najlepszych restauracjach w Polsce i na świecie. W show czekało ich stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna – tytuł TOP CHEF i 100 tysięcy złotych. Każdy odcinek był serią skomplikowanych konkurencji. Kto wygrał tę twardą walkę i trafił do finału?
CZYTAJ TAKŻE:
"TOP CHEF" 20.05.2015, ODCINEK 12. FINAŁ! KTO ZGARNIE TYTUŁ TOP CHEF I 100 TYS. ZŁ? [WIDEO]
"TOP CHEF" 13.05.2015. PÓŁFINAŁ! KASIA, ŁUKASZ I ADAM W FINALE!
Katarzyna Daniłowicz
Mieszka i pracuje we Wrocławiu. Jest zastępcą szefa kuchni w restauracji Mennicza Fusion. Absolwentka architektury, ukończyła też szkołę gastronomiczną. Umiejętności kulinarne szkoli pod okiem swojego szefa i narzeczonego – Bogumiła.
Łukasz Budzik:
Przez osiem lat trenował piłkę nożną na pozycji bramkarza. Po nauce w 22 LO we Wrocławiu zaczął się szkolić jako kucharz w szkole policealnej. Pracował m.in.: w restauracjach: Cesarsko-Królewska, Hotelu Lappo, Monopol i Acquario. Aktualnie mieszka i pracuje w Doha, stolicy Kataru. Gotowanie dla innych sprawia mu przyjemność.
Adam Adamczak
Pracuje jako zastępca szefa kuchni w restauracji Concordia Taste. 7 lat spędził pizzerii, co uważa za czas ewidentnie zmarnowany. Potem trafił do restauracji Ostoja, w której poznał sekrety kuchni polskiej. Swoje umiejętności szkolił w wielu innych restauracjach i hotelach, a pracując dla Concordii zdobył tytuł Kucharza Roku 2013 miesięcznika „Kuchnia”. Specjalizuje się w kuchni europejskiej. Jego hobby to tatuaże.
Przedfinałowe Zakupy:
Finał "Top Chef" w środę, 20 maja, o godzinie 20.40 w Polsacie!
