W dzisiejszym odcinku Przemek postanowił stanąć twarzą w twarz z niełatwą prawdą na temat pochodzenia mięsa. Uda się na polowanie. Będzie się skradał, podchodził zwierzynę, a potem padnie strzał...
W rzeźni weźmie udział w masowym uboju krów, z których produkowane są tak pożądane wśród konsumentów, steki. Uda się także na wieś, gdzie domowa produkcja wędlin jest codziennością, a wegetarian jest jak na lekarstwo. Co jeszcze wydarzy się na planie, że Przemek będzie musiał przerwać zdjęcia i zabierze go karetka?Mięso. Starannie zapakowany, leżący na sklepowej półce, pozbawiony konotacji ze zwierzętami produkt. Statystycznie każdy Polak zjada ponad 70 kg mięsa rocznie, ale woli nie zastanawiać się nad tym skąd ono pochodzi. Tak jest wygodniej. Tylko dla widzów o mocnych nerwach.
"KOSSAKOWSKI. INICJACJA" W PIĄTEK, 27.11.2015 O GODZ. 22:00 W TTV!
