Krótka historia jedzenia Krótka historia jedzenia Eat: the Story of Food, Wielka Brytania 2015 Kategoria wiekowa: Gatunek:Serial/Serial dokumentalny Krótka historia jedzenia w telewizji Niedziela 10.07.2016 17:00 Odcinek5 Nat Geo People Niedziela 10.07.2016 17:30 Odcinek3 Nat Geo People Niedziela 17.07.2016 17:00 Odcinek3 Nat Geo People Niedziela 17.07.2016 17:30 Odcinek6 Nat Geo People Niedziela 24.07.2016 17:00 Odcinek6 Nat Geo People Niedziela 24.07.2016 17:30 Odcinek2 Nat Geo People Czwartek 28.07.2016 17:00 Odcinek4 Nat Geo People Czwartek 28.07.2016 17:30 Odcinek1 Nat Geo People Piątek 29.07.2016 17:00 Odcinek5 Nat Geo People Piątek 29.07.2016 17:30 Odcinek3 Nat Geo People Poniedziałek 01.08.2016 17:00 Odcinek6 Nat Geo People Poniedziałek 01.08.2016 17:30 Odcinek2 Nat Geo People Pokaż więcej Pokaż mniej GaleriaProgram TV został dostarczony i opracowany przez media-press.tvProgram TV został dostarczony i opracowany przez media-press.tvProgram TV został dostarczony i opracowany przez media-press.tvProgram TV został dostarczony i opracowany przez media-press.tvProgram TV został dostarczony i opracowany przez media-press.tv Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń Krótka historia jedzenia - Najnowsze odcinki Odcinek 6 - Grzeszne przyjemności W XX wieku jedzenie zmieniło się tak bardzo, że nasi pradziadkowie mieliby problem z rozpoznaniem znanych sobie produktów. Dziś poświęcamy jedzeniu mniej czasu niż kiedykolwiek. Odcinek 5 - Gorączka cukru Człowiek od zawsze robił wszystko, by zaspokoić swój ogromny apetyt na słodycze. Cukier pomógł zbudować imperia, a nawet stał się paliwem napędzającym rewolucję przemysłową. Odcinek 4 - Żywieniowe rewolucje Krzysztof Kolumb, Julia Child, Clarence Birdseye. Oto niektóre z charyzmatycznych postaci, które ukształtowały nasze zwyczaje żywieniowe. Ci ludzie wpłynęli nie tylko na to, co jemy, lecz także na całe dzieje ludzkości. Odcinek 3 - Morska spiżarnia Bogate w białko i kwasy tłuszczowe owoce morza uratowały ludzkość przed wyginięciem, karmiły wikingów, dały nadzieję aliantom podczas dwóch wojen światowych i nieustannie dostarczają nam cennych składników odżywczych. Odcinek 2 - Ciężki kawałek chleba Zboże kiedy odkryliśmy, jak je uprawiać i przetwarzać, powstało rolnictwo. Dzięki niemu mogliśmy porzucić życie myśliwych i zbieraczy, osiedlić się i stworzyć rodziny, które dały początek najwcześniejszym formom cywilizacji. Streszczenia odcinków