"Masterchef 8" odcinek 1. - co się wydarzyło?
Tydzień temu 44 uczestników stanęło do walki o fartucha. Magda i Ania zostały wyróżnione złotymi fartuchami, dzięki którym od razu trafiły do finałowej 14-tki. Do rozdania zostało jeszcze 12 fartuchów. 24 utalentowanych kucharzy ruszyło do kulinarnej walki na Placu Szczepańskim w Krakowie. W pierwszej konkurencji musieli się wyczarować kulinarne cuda z cielęciny, krewetek i ryb.
Składniki, które były ukryty pod tajemniczymi kopułkami sprawiły niektórym kucharzom spore problemy. Jurorzy wspierali jednak uczestników cennymi radami. Kucharze mogli też liczyć na pomoc Magdy i Ani, które bacznie obserwowały ich poczynania. Warunki do pracy były trudne - bo kucharze mieli do dyspozycji tylko jeden palnik. Po upływie 90 minut przyszedł czas na ocenę ich dań.
OGLĄDAJ nowe odcinki seriali i programów kanałów TVN wcześniej niż w TV!
Dorota Wiśniewska przygotowała danie, które doprowadziło do łez Magdę Gessler. Grzegorz Zawierucha, Krystian Pawlik, Ela Podraza, Jan Szlachta, Ksawery Rajter, Marlena Cichocka i Justyna również dołączyli dziś do szczęśliwców na podium.
Część zawodników dostała dzisiaj jeszcze jedną szansę na to, aby udowodnić jurorom, że należy im się miejsce wśród najlepszych. W dogrywce musieli w 10 minut dokonać rozbioru kurczaka, a następnie w 45 minut wywaszerować udko.
Najlepszego faszerowanego kurczaka zrobili: Mariusz Komenda, Mateusz Kopciuch, Adrian Adamczyk i to oni dostali się do finałowej 14-tki. Marta Klim, Hubert Paluch trafili do kolejnej dogrywki. W ostatnim starciu musieli przygotować danie z resztek kurczaka, które zostały im z poprzedniej konkurencji. Szczęście sprzyjało dziś Hubertowi.
