Na przygotowanie idealnego tortu uczestnicy mieli 90 minut. Smak i wygląd miały tworzyć harmonijną całość. Nie wszystkim jednak to się udało. Trzy najlepsze torty należały do Kariny, Dominiki i Samar. Konkurencję zwyciężyła jednak Dominika, która nie musiała brać udziału w kolejnym zadaniu.
Pozostała szóstka musiała zmierzyć się z drobiowymi skrzydełkami, suszonymi smardzami, fioletową marchewkę, flądrą bałtycką, kapustą włoską, langustynkami, nerką cielęcą i kolbą kukurydzy. Najlepsze dania przygotowali Karina i Dawid, którzy mogli być już pewni, że nie odpadną w tym odcinku.
CZYTAJ TAKŻE:
ANNA STARMACH: ZABIERZEMY UCZESTNIKÓW "MASTERCHEFA" NA SYCYLIĘ [WIDEO]
POZNAJ WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW TRZECIEJ EDYCJI "MASTERCHEFA" [ZDJĘCIA]
W kolejnej konkurencji każdy dostał kosz z przepiórką, białą rzepą, kozią chałwą, czereśniami i wędzonym brzuszkiem łososia. Na przygotowanie dania mieli 15 minut. Uczestnicy musieli walczyć z presją czasu. Samar i Monika nie dały sobie rady. W 10 minut musiały przygotować kolejne danie. Tym razem do dyspozycji miały płatki owsiane, kalmary i brzoskwinie.
Jurorzy zdecydowali, że
z programu odpadła Samar Khanafer.
