"MasterChef" sezon 7. odcinek 9. - co się wydarzyło?
W rywalizacji zostało już tylko ośmioro uczestników, wiec rywalizacja staje się coraz bardziej zacięta! Na początku podzielono uczestników na dwójki: Ola i Lorek, Mateusz i Patrycja, Krzysiek i Ewa oraz Wojtek i Martyna.
W pierwszym zadaniu uczestnicy musieli przygotować menu wielodaniowe, z czego każda para wydawała inne danie: przystawki, dania rybne, mięso oraz deser. Całość oceniali Pascal Brodnicki, Robert Makłowicz i Andrea Camastra.
Jako piersi swoje danie zaprezentowali Ola i Lorek, którzy przygotowali makaron ryżowy z krewetkami. Ja tego nie czuję jako jedno danie - krótko powiedziała Magda Gessler. Wojtek i Martyna postawili na doradę w sosie porowym. Nie wygląda apetycznie, ale smakuje bardzo dobrze - skomentował Camastra. Ewa i Krzysztof przygotowali jagnięcinę w sosie malinowym. Zbyt owocowo jak na jagnięcinę - powiedział Robert Makłowicz. Patrycja i Mateusz zrobili pieczoną gruszkę. Wygląda tragicznie, ale jest bardzo smaczne - powiedział Camastra.
Najgorzej w tej konkurencji poradzili sobie Krzysztof i Ewa. Trzecie miejsce zajęli Ola i Lorek, a Wojtek i Martyna oraz Patrycja i Mateusz zremisowali!
Kolejnym gościem był Jordi Cruz, posiadacz trzech gwiazdek Michelin! Uczestnicy mieli za zadanie przygotować... pierś z gołębia! Na wykonanie zadania ekipa miała 60 minut. Mateusz postawił wzbogacić danie o kapustę kiszoną, Martyna dodała do całość buraka i jabłko, Ola postawiła na dodatek w postaci marchewki i brzoskwini oraz wątróbki i imbiru. Wojtek dodał jabłka i rozmaryn. Krzysztof postawił na puree z marchwi. Ewa dodała do całości koper włoski. Patrycja natomiast dodała od siebie puree z pietruszki i jabłka. Lorek z kolei postawił na prostotę, czyli czerwoną kapustę.
Z PROGRAMU "MASTERCHEF" ODPADŁA PATRYCJA RYGUSIAK
Źródło: TVN/-news
