Bug Hunter! Cooking with Insects, Kanada/Nowa Zelandia 2021

Streszczenie odcinka

Entomolog Morgane Merien wyrusza w fascynującą, kulinarną podróż. Postanawia dowiedzieć się więcej o jedzeniu robaków. Okazuje się, że spożywanie tych wywołujących powszechne obrzydzenie małych stworzeń nie jest niczym nowym - w ponad 130 krajach na całym świecie owady są częścią lokalnej diety. Ekspertka spotka się z osobami, które z apetytem zjadają owady. Postara się dowiedzieć czegoś więcej o jadalnych owadach, a następnie wymyślić z nich potrawę, którą przygotuje wraz ze sceptycznie nastawionymi do przyrządzania insektów młodymi szefami kuchni. Dzięki opowieściom o przepisach na owady z całego świata Morgane ma nadzieję zachęcić innych do spróbowania dań z robaków. Przy okazji poszuka odpowiedzi na pytanie, w jaki sposób to miniaturowe źródło pożywienia może rozwiązać niektóre z największych problemów ludzkości. W drugim odcinku Morgane spotyka się z Oscarem i Florence, aby dowiedzieć się więcej o pewnej śliskiej przekąsce, niespotykanym serze i kilku bardzo ważnych brzęczących owadach.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Owady i inne przysmaki w telewizji

Galeria