StacjeKuchnia+ HD01.02.2010 Kuchnia+ HD - Program TV na 01.02.2010 Od rana Po południu Wieczór 15 Lat Temu 01.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Kill Grill Serial obyczajowy 00:15 Opowieść o Zachodnim Brzegu Film krótkometrażowy 00:50 Kolacja jak z pudełeczka Magazyn kulinarny Sympatyczny Curtis Stone to znany australijski szef kuchni. Ma mnóstwo pomysłów na proste, szybkie, ale jednocześnie smaczne dania. W pół godziny podaje gotowy przepis na udane przyjęcie. 01:15 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 01:40 Barman Serial animowany 02:05 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 02:30 Jak Piotr przykazał Odcinek 3 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:50 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 03:15 Sobota w kuchni Magazyn kulinarny 03:45 Sobota w kuchni Magazyn kulinarny 04:10 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:35 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 05:00 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:25 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 06:10 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 06:40 Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 07:15 Po-smak Turcji Odcinek 2 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 07:45 Ł'apetyt Odcinek 1 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 08:15 Kolacja jak z pudełeczka Magazyn kulinarny Sympatyczny Curtis Stone to znany australijski szef kuchni. Ma mnóstwo pomysłów na proste, szybkie, ale jednocześnie smaczne dania. W pół godziny podaje gotowy przepis na udane przyjęcie. 08:45 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 09:10 Brytyjska historia na talerzu Serial dokumentalny Gospodarze eksplorują nawyki żywieniowe Brytyjczyków przez ostatnie 500 lat. Przyodziani w kostiumy z odpowiedniej epoki zabierają widzów w kulinarną podróż przez siedem różnych okresów. 09:20 Julie gotuje Magazyn kulinarny 10:25 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:30 Mammaryla Odcinek 9 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 11:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30 W poszukiwaniu perfekcji Magazyn kulinarny Heston posunie się do wszystkiego, by pieczony kurczak smakował naprawdę dobrze. 12:00 Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 12:35 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 Na zakupach z kucharzem Serial dokumentalny Gospodarze programu udzielają praktycznych wskazówek, które pomogą widzom przy podejmowaniu decyzji dotyczących zakupów artykułów spożywczych oraz sprzętu kuchennego. 13:20 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 13:55 Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 14:25 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 14:50 Tajemnice domowych przepisów Magazyn kulinarny W programie tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jacques Reymond poznaje przepisy oraz tajniki przygotowywania dań pochodzące z trzynastu krajów. 14:55 Słodki James Magazyn kulinarny James powraca do restauracji, która była jego pierwszym miejscem pracy. Nazywa się 190 Queen's Gate i niegdyś prowadzona była przez Antony'ego Worrala Thompsona. 15:25 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 16:00 Zimowe atelier smaku Magazyn kulinarny Gdy mróz trzaska za oknem, nie ma niczego lepszego niż rozgrzewająca zupa. Gospodarze przygotowali specjalne receptury oparte na tradycyjnych smakach, do których wprowadzili pewne zmiany. 16:30 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 16:40 Jose Andres prosto z Hiszpanii Serial dokumentalny Jose Andres zabiera widzów w podróż po siedemnastu regionach Hiszpanii. Prezentuje łatwe do przygotowania dania oraz zdradza, w jaki sposób uzyskać jego niepowtarzalny smak. 17:30 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 18:00 Włoskie przepisy z River Cafe Magazyn kulinarny Wizyta w kuchni, którą dowodzą Rose Gray i Ruth Rogers. Gospodynie zdradzają wyśmienite przepisy na włoskie specjały doskonałe na jesienne dni. 18:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 19:00 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 19:30 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 20:00 Klucz do wina Serial dokumentalny 20:30 Kucharze nowych czasów Film dokumentalny Sylwetki dziesięciu szefów kuchni młodego pokolenia, którzy otrzymali gwiazdki od przewodnika Michelin. Preferują oni kuchnię molekularną, która daje nieograniczone możliwości twórcze. 21:00 Francuska odyseja Ricka Steina _ za kulisami Film dokumentalny Rick Stein wyrusza w rejs rzekami południowej Francji. Przewodnikiem podróży jest kapitan Bernard, który zna najlepsze bary, restauracje i winiarnie w tym rejonie. 22:00 Jamie w domu Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn kulinarny Jamie jest zafascynowany zdrowym jedzeniem, lubi gotować w domu, z prostych i ogólnie dostępnych składników. Najchętniej sięga po owoce i warzywa, które udało mu się wyhodować we własnym ogródku. 23:00 Mammaryla Odcinek 9 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 23:30 ● Trwa