TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia22.07.2010 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 22.07.2010 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 22.07 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Poniedziałek 27.05 Wtorek 28.05 Środa 29.05 Czwartek 30.05 Piątek 31.05 Sobota 01.06 Niedziela 02.06 Archiwum Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 00:05● Trwa Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 00:35● Trwa Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 00:45● Trwa Dwie puszyste damy Magazyn poradnikowy Jennifer Paterson i Clarisa Dickinson Wright w najróżniejszych zakątkach Wielkiej Brytanii przygotowują lunch, cocktail party, piknik lub śniadanie. Do degustacji zapraszają okolicznych mieszkańców. 01:15● Trwa Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 01:45● Trwa Mammaryla Odcinek 3Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 02:15● Trwa Adam po pracy Odcinek 3Sezon 3Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:45● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 6Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:15● Trwa Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 03:45● Trwa Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 04:15● Trwa Ł'apetyt Odcinek 5Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 04:45● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 05:15● Trwa Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 06:00● Trwa Ł'apetyt Odcinek 6Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 06:15● Trwa Gotuj z Kuroniem Magazyn kulinarny Maciej Kuroń opowiada o jedzeniu z wielką pasją, prezentując doskonałe przepisy na dania klasyczne, proste i wykwintne. Dla urozmaicenia smaku gospodarz serwuje niezliczone historie i anegdoty. 06:45● Trwa Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 07:15● Trwa Adam po pracy Odcinek 3Sezon 3Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 07:45● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 08:15● Trwa Mammaryla Odcinek 3Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 09:05● Trwa Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:35● Trwa Julie gotuje Magazyn kulinarny10:25● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:30● Trwa Tropikalna kuchnia Miguela Magazyn kulinarny Miguel odwiedza północną część Australii. Widzowie będą mieli okazję podziwiać zapierające dech w piersi widoki. Oprócz przystawek, dań głównych i deserów gospodarz proponuje wyśmienite koktajle. 11:05● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30● Trwa Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 12:05● Trwa Pycha! Magazyn poradnikowy Podróż kulinarna po dwudziestu regionach Włoch dla najmłodszych widzów. Dzieci z pomocą babci kupują produkty na lokalnych targach i bazarach, z których potem przygotowują potrawy. 12:35● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45● Trwa Życie z kebabem Serial dokumentalny Historia Hülya i Mustaphy, którzy zajmują się produkcją kebabów na szeroką skalę. Mimo ogromnej konkurencji ich firma zajmuje piąte miejsce pod względem wielkości na rynku europejskim. 13:20● Trwa Ministerstwo żywności Jamiego Olivera Serial dokumentalny Celem programu jest zachęcenie ludzi do tego, żeby przygotowywali posiłki ze świeżych produktów, ponieważ złe odżywianie jest przyczyną wielu chorób. 14:20● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 1Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 15:10● Trwa Podróż kucharza Serial dokumentalny Anthony Bourdain zabiera widzów w podróż, podczas której będzie poszukiwał i próbował niespotykanych i egzotycznych potraw. 15:25● Trwa Domowy kucharz Magazyn kulinarny Szef kuchni Michael Smith pokazuje, w jaki sposób przyrządzić nieskomplikowane i smaczne posiłki, łączyć smaki, aby się idealnie dopełniały. Zdradzi także sekrety prostych technik kulinarnych. 16:00● Trwa ATELIER SMAKU bez cukru Magazyn kulinarny16:30● Trwa Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 16:40● Trwa Wędrówki Minga Serial dokumentalny Ming Tsai podróżuje do Stanów Zjednoczonych, Meksyku, Turcji, na wyspy Bahama i Karaiby. Spotyka się z z ludźmi, którzy zdradzają mu tajniki swojej pracy. W każdym odcinku przygotowuje jedno danie. 17:30● Trwa Pogotowie kulinarne Tylera Florence'a Magazyn kulinarny18:00● Trwa Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 18:30● Trwa Mitch i Matt idą na ryby Magazyn poradnikowy Restaurator i sprzedawca ryb Mitch Tonks razem z zawodnikiem rugby Mattem Dawsonem wyruszają w podróż życia. Poszukują ryb i owoców morza, aby przyrządzić z nich wyśmienite potrawy. 19:00● Trwa Dwie puszyste damy Magazyn poradnikowy Jennifer Paterson i Clarisa Dickinson Wright w najróżniejszych zakątkach Wielkiej Brytanii przygotowują lunch, cocktail party, piknik lub śniadanie. Do degustacji zapraszają okolicznych mieszkańców. 19:30● Trwa Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 20:00● Trwa Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 20:30● Trwa Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 21:00● Trwa Tropikalna kuchnia Miguela Magazyn kulinarny Miguel odwiedza północną część Australii. Widzowie będą mieli okazję podziwiać zapierające dech w piersi widoki. Oprócz przystawek, dań głównych i deserów gospodarz proponuje wyśmienite koktajle. 21:30● Trwa Restauracja Serial dokumentalny Dla Johna Palino branża gastronomiczna nie ma tajemnic. Nadzorował tworzenie wielu restauracji, barów i klubów nocnych w Nowej Zelandii. W programie pomaga właścicielom lokali uporać się z problemami. 22:00● Trwa Zmieniamy lokal Serial dokumentalny23:05● Trwa ImprezuJEMY! Odcinek 6Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 23:35● Trwa Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 23:50● Trwa