TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia13.09.2010 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 13.09.2010 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 13.09 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Poniedziałek 27.05 Wtorek 28.05 Środa 29.05 Czwartek 30.05 Piątek 31.05 Sobota 01.06 Niedziela 02.06 Archiwum Słodko-gorzka historia łakoci Serial dokumentalny Odcinek pierwszy opowiada o tym, w jaki sposób słodycze azteckie trafiły na dwory europejskie oraz jak apetyt na słodycze przyspieszył handel niewolnikami. 00:05● Trwa Po-smak Turcji Odcinek 2Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 01:00● Trwa Adam po pracy Odcinek 5Sezon 3Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 01:30● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 4Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:05● Trwa Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:35● Trwa Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 03:00● Trwa Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 03:25● Trwa Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:50● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 04:10● Trwa Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 04:30● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 05:15● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 3Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 06:00● Trwa Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 06:15● Trwa Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 06:50● Trwa Mammaryla Odcinek 3Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 07:25● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 07:55● Trwa Julie gotuje Magazyn kulinarny08:25● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 08:30● Trwa Tobie i Matt Serial dokumentalny Tobie i Matt rozpoczynają podróż od Barcelony, gdzie goszczą w restauracji Tapioles 53. We Francji odwiedzają szefa kuchni Dany'ego Choueta, a w Toskanii trafiają do uroczego miasteczka Lucca. 09:20● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 10:30● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:00● Trwa Po-smak Turcji Odcinek 3Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 12:05● Trwa Adam na lato Odcinek 4Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski pokazuje, w jaki sposób urozmaicić grillowe menu. Prezentowane dania są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Każdy amator biesiad na świeżym powietrzu bez trudu sobie z nimi poradzi. 12:30● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45● Trwa Ser w plasterkach Serial dokumentalny13:20● Trwa Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 13:50● Trwa Rozszyfrować Ferrana Adrię Film dokumentalny Kosmiczne laboratorium, potrawy o niesamowitym wyglądzie i doskonałym smaku to nie wizja przyszłości tylko restauracja El Bulli w Barcelonie, której szefem jest Ferran Adria. 14:25● Trwa Kucharze świata Serial dokumentalny Podróż, dzięki której widzowie odwiedzą najlepsze restauracje na świecie, poznają wspaniałych szefów kuchni, będą uczestniczyć w przygotowywaniu wykwintnych dań. 15:25● Trwa Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 16:00● Trwa Atelier smaku bez glutenu Odcinek 1Magazyn poradnikowy16:30● Trwa Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 16:40● Trwa Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 17:30● Trwa Gary Rhodes w kuchni przez cały rok Serial dokumentalny Gary Rhodes w 12-odcinkowej serii zdradza przepisy odpowiednie na każdy miesiąc roku. Ich przygotowanie uzależnia od dominujących w danym sezonie warzyw i owoców. 18:00● Trwa Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 18:30● Trwa Klub lekkich smakołyków Magazyn poradnikowy Silvana Franco chce przekonać widzów, że zdrowe jedzenie nie musi być pozbawione smaku. W każdym odcinku przygotowuje posiłek składający się z trzech dań o niskiej zawartości tłuszczu. 19:00● Trwa Jose Andres prosto z Hiszpanii Serial dokumentalny Jose Andres zabiera widzów w podróż po siedemnastu regionach Hiszpanii. Prezentuje łatwe do przygotowania dania oraz zdradza, w jaki sposób uzyskać jego niepowtarzalny smak. 19:30● Trwa 4 składniki Magazyn kulinarny Racheal Bermingham i Kim McCoster z czterech składników wyczarowują zdrowe i smaczne dania. Udowadniają, że ich kuchenna filozofia dobrze sprawdza się w życiu. 20:00● Trwa Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 20:30● Trwa Kulinarne safari Serial dokumentalny Australijska kuchnia zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych - kuchni rdzennych mieszkańców oraz przybyszów z innych kontynentów. 21:00● Trwa Przekręty Jamiego Olivera Rozrywka W programie Jamie Oliver, najsłynniejszy brytyjski kucharz, robi to, co lubi najbardziej - gotuje dla przyjaciół. 21:30● Trwa Rick Stein i owoce morza Serial dokumentalny Rick Stein postanowił ponownie odwiedzić miejsca, w których bywał, jeszcze raz przygotować wyśmienite dania z owoców morza. Odwiedza Bretanię, Francję i Australię. 22:00● Trwa James Martin w Bretanii Magazyn poradnikowy James Martin, miłośnik kuchni francuskiej, wyrusza w podróż po Bretanii. Do Jamesa dołączają dwaj brytyjscy szefowie kuchni znani widzom z programu "Kudłacze na motorach". 23:20● Trwa Adam po pracy Odcinek 5Sezon 3Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 23:50● Trwa