StacjeKuchnia+ HD06.02.2011 Kuchnia+ HD - Program TV na 06.02.2011 Od rana Po południu Wieczór 14 Lat Temu 06.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 00:05 Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 00:55 Kylie Kwong: Moje Chiny Magazyn kulinarny 01:10 Pocztówki ze smakiem Film krótkometrażowy 01:40 Przekręty Jamiego Olivera Rozrywka W programie Jamie Oliver, najsłynniejszy brytyjski kucharz, robi to, co lubi najbardziej - gotuje dla przyjaciół. 01:50 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 02:15 Marco Pierre White rzuca na deski Reality show Osiem par walczy o 250 tysięcy dolarów i własną restaurację. Pary są podzielone na dwie drużyny. Każda dostaje pusty lokal i wciągu jednego dnia musi go otworzyć. 02:25 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 03:10 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 03:35 Jak Piotr przykazał Odcinek 11 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:00 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:30 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 05:00 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 05:30 Little Chef Magazyn kulinarny Smakowita lekcja gotowania dla dzieci, a także przewodnik po kulinarnym świecie dla rodziców. 06:00 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 06:15 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Jamie w szkolnej stołówce Serial dokumentalny Jamie Oliver postanowił przeprowadzić rewolucję w szkolnych stołówkach. Wydał walkę źle skomponowanym obiadom, które mogą prowadzić do otyłości i niewłaściwym zachowaniom przy stole. 08:15 Maryla al dente Odcinek 1 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 09:05 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:20 Operacja: kolacja Serial dokumentalny 10:10 Rozgryzacze Serial dokumentalny 11:00 Co z tą żywnością ekologiczną? Film dokumentalny Ekologiczne rolnictwo jest szansą na rozwiązanie wielu problemów dotyczących zdrowia człowieka i kondycji Ziemi. Uprawa organiczna może byś skuteczną metodą ochrony gleby i powietrza. 11:30 Uczty z Jamesem Martinem Magazyn poradnikowy 12:30 Niebiańska kuchnia Serial dokumentalny Mike Robinson prowadzi pub "The Pot Kiln" położony na wsi w Wielkiej Brytanii. Jego lokal jest dowodem na to, że restauracja nie musi znajdować się przy ruchliwej ulicy w centrum metropolii. 13:10 Kylie Kwong: Moje Chiny Magazyn kulinarny 14:05 Ł'apetyt Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 14:35 Kudłacze na motorach: nie ma jak u mamy Poradnik Dave Myers i Si King przeprowadzili akcję w Wielkiej Brytanii, która miała na celu odszukanie domowych przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie, którym grozi odejście do lamusa. 15:00 Nie tylko brytyjska historia na talerzu Serial dokumentalny Aktorka Sue Perkins i krytyk kulinarny Giles Coren eksplorują kuchnię przodków. Przyodziani w kostiumy z odpowiedniej epoki zabierają widzów w kulinarną podróż do różnych okresów. 16:00 Koszer macher Odcinek 10 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 17:00 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 6 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 17:30 Fink Serial dokumentalny Paul Finkelstein, nauczyciel w szkole gastronomicznej, walczy o podniesienie świadomości zdrowego żywienia wśród młodego pokolenia wychowanego na fast foodach. 17:45 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15 Wakacje Billa Serial dokumentalny Bill Granger, restaurator i autor książek kulinarnych, wyrusza w podróż po Australii, aby spróbować smaków charakterystycznych dla danego regionu. Przygotowuje dania w otoczeniu pięknej przyrody. 19:00 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 6 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 19:30 Tytuł na widelcu Magazyn Ola Lazar prezentuje książki kulinarne, na które warto zwrócić uwagę. Pomoże widzom odnaleźć się wśród półek w księgarni i podpowie, skąd czerpać inspiracje oraz na kim się wzorować. 20:00 ImprezuJEMY! Odcinek 4 Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 20:05 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:20 Wyzwanie Reality show 21:05 Cały świat je... Serial dokumentalny Seria pokazuje aspekty społeczne, ekonomiczne, kulturowe i psychologiczne "globalnych" potraw, takich jak pizza, kanapki, sushi, frytki, czy makaron. 22:00 Kalifornia w butelce Odcinek 3 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 23:00 Jean-Francois Piege - opowieści kuchenne Film dokumentalny Jean-François Piege zarządza restauracją w prestiżowym hotelu Crillon w Paryżu, którego gośćmi są: znani aktorzy, politycy, koronowane głowy. Proponuje gościom klasyczne dania w nowej odsłonie. 23:30 ● Trwa