StacjeKuchnia+ HD24.04.2011 Kuchnia+ HD - Program TV na 24.04.2011 Od rana Po południu Wieczór 14 Lat Temu 24.04 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Atelier smaku: Wielkanoc Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 00:20 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 00:30 Pocztówki ze smakiem Film krótkometrażowy 01:00 Babeczki Wielkanocne Magazyn kulinarny 01:10 Przewodnik po Australii dla smakoszy Serial dokumentalny Maeve O'Meara i Joanna Savill podróżują po Australii, smakując lokalne przysmaki. Niektóre potrawy są naprawdę wyjątkowe, jak np.: melokhia, zwana żywnością faraonów. 01:40 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 02:05 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:15 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 02:45 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:15 Ł'apetyt Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 03:30 Jak Piotr przykazał Odcinek 11 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:55 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:25 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:55 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 05:20 Little Chef Magazyn kulinarny Smakowita lekcja gotowania dla dzieci, a także przewodnik po kulinarnym świecie dla rodziców. 06:00 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 06:15 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Babeczki Wielkanocne Magazyn kulinarny 08:15 Kocioł w kuchni Magazyn poradnikowy Dietetyczka Lisa Helmanis, szef kuchni Corbin Tomaszewski i stylistka Jasmine Baker przeprowadzają rewolucję nie tylko w wyglądzie kuchni, ale również w menu domowników. 08:45 Le Cirque _ stolik w raju Film dokumentalny 09:15 Maryla al dente Odcinek 12 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 10:30 Zagadka znikających pszczół Film dokumentalny Naukowcy nie potrafią stwierdzić, co powoduje masowe wymieranie pszczół, czy odpowiedzialny jest za to człowiek i jego ekspansywne eksploatowanie zasobów ziemi, czy też jest to proces samoistny. 10:45 Smak Grenlandii Serial dokumentalny Chris Coubrough wyrusza w podróż po Grenlandii w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Sprawdza, czy w nieprzyjaznym dla człowieka terenie, pokrytym w 84% przez lądolód, można być samowystarczalnym. 11:45 Apetyczna panna Dahl Magazyn kulinarny Sophie Dahl finezyjnie łączy gotowanie z opowiadaniem ciekawych historii. Uwielbia jedzenie, które jej zdaniem nieodłącznie wiąże się z emocjami. Przygotowuje dania odpowiednie na różne nastroje. 12:40 Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki Serial dokumentalny Mike Robinson jest szefem kuchni i właścicielem restauracji "The Pot Kiln". Wiosenny kryzys zmusił go do rozszerzenia działalności. Restaurator postanowił zająć się organizowaniem różnego typu imprez. 13:10 Wypieki Kudłaczy Magazyn kulinarny 14:05 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 14:35 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 15:05 Gwiazdki Michelina: obsesja doskonałości Film dokumentalny Przewodnik Michelina to jeden z najbardziej znanych i zarazem najstarszych przewodników kulinarnych. Wyznacza on standardy oraz ocenia bary i restauracje, które warto odwiedzić. 15:55 Przyjaciele River Cottage Film dokumentalny Hugh Fearnley-Whittingstall przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset 12 lat wcześniej. Postanowił przygotować kolację dla 35 osób, z którymi się zaprzyjaźnił, które wspierały jego inicjatywę. 16:55 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 5 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 18:00 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 9 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 19:00 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 5 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 19:25 Dieta Agaty Magazyn poradnikowy 19:55 ImprezuJEMY! Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:15 Antony Worrall Thompson w Brunei Film dokumentalny Antony Worrall Thompson wyrusza w daleką podróż do Brunei, niewielkiego państwa w południowowschodniej Azji, które wyróżnia kultura i tradycyjna malajska kuchnia. 21:05 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 22:00 Wino Serial dokumentalny 23:00 ● Trwa