StacjeKuchnia+ HD21.03.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 21.03.2012 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 21.03 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Szef kuchni w wielkim mieście Serial dokumentalny Oliver Rowe postanowił otworzyć w Londynie restaurację, której menu będzie skomponowane jedynie z lokalnych produktów. 00:10 Domowy kucharz Magazyn kulinarny Szef kuchni Michael Smith pokazuje, w jaki sposób przyrządzić nieskomplikowane i smaczne posiłki, łączyć smaki, aby się idealnie dopełniały. Zdradzi także sekrety prostych technik kulinarnych. 00:40 Powrót do River Cottage Odcinek 3 Serial dokumentalny Hugh Fearnley-Whittingstall zaprasza ponownie na swoją farmę, by pokazać walory życia blisko natury. W 1998 roku szef kuchni przeniósł się z Londynu do River Cottage. Z czasem gospodarstwo się rozrosło, 01:05 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 01:30 Jakubiak w sezonie Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 01:40 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:05 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:35 Jak Piotr przykazał Odcinek 7 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:00 Po-smak Turcji Odcinek 2 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 03:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 03:55 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 04:20 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 04:45 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:10 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 05:35 Ł'apetyt Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 06:00 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 06:30 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 07:00 Warsztaty smaku Magazyn kulinarny 07:30 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 08:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 08:15 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:20 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:10 Top Chef: mistrzowie Real tv Dwunastu cenionych szefów kuchni będzie rywalizowało o tytuł "Top Chef" oraz nagrodę pieniężną w wysokości 100 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. 10:40 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 12:00 Pieprz, chilli, sól Odcinek 7 Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 12:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 30 minut Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver przygotowuje dania w 30 minut. Twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Gospodarz dzieli się z widzami doświadczeniem i radami. 13:20 Wyhodowane z miłością Serial dokumentalny 13:50 Mali producenci wchodzą na rynek Magazyn poradnikowy Gospodarz radzi, w jaki sposób należy prowadzić sprzedaż różnego rodzaju produktów żywnościowych. Pokazuje też, że metody prowadzenia biznesu są ściśle powiązane ze specyfiką oferowanego produktu. 14:20 Powrót do River Cottage Odcinek 2 Serial dokumentalny Hugh Fearnley-Whittingstall zaprasza ponownie na swoją farmę, by pokazać walory życia blisko natury. W 1998 roku szef kuchni przeniósł się z Londynu do River Cottage. Z czasem gospodarstwo się rozrosło, 14:50 Wystarczy 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson jest zwolenniczką sezonowych i zdrowych produktów. Przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników. Dania, które proponuje widzom są łatwe w przygotowaniu. 15:20 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 15:50 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 16:40 Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 17:10 W interesie mięsożercy Magazyn kulinarny Adrian Richardson ponad wszystko ceni mięso. Wie, jak je wybierać, kroić i przyrządzać. Gospodarz sam wytwarza wędliny. W programie podzieli się z widzami świetnymi przepisami. 17:20 Jakubiak w sezonie Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 17:45 Nagi szef Odcinek 13 Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyczarowuje potrawy na każdą okazję: od obiadu rodzinnego, przez przyjęcie z okazji wieczoru panieńskiego czy piknik z kolegami, aż po romantyczną kolację dla narzeczonej. 18:15 ATELIER SMAKU na szlaku Odcinek 1 Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 18:45 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 19:00 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 19:30 Dieta Agaty Magazyn poradnikowy 19:55 Szef kuchni w wielkim mieście Serial dokumentalny Oliver Rowe postanowił otworzyć w Londynie restaurację, której menu będzie skomponowane jedynie z lokalnych produktów. 20:00 Top Chef: mistrzowie Real tv Dwunastu cenionych szefów kuchni będzie rywalizowało o tytuł "Top Chef" oraz nagrodę pieniężną w wysokości 100 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. 20:30 30 minut Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver przygotowuje dania w 30 minut. Twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Gospodarz dzieli się z widzami doświadczeniem i radami. 21:30 Farma na ciężarówce Film dokumentalny Twórcy filmu udowadniają, że uprawa ekologicznej żywności jest możliwa nawet w samym sercu tak wielkiego miasta, jak Nowy Jork. 22:00 Owoc pożądania Film dokumentalny Twórcy, przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, analizują wyjątkowy związek łączący ludzi z roślinami. Pollan odwiedza uprawy ziemniaków w Idaho i Peru oraz sady z jabłoniami w Nowej Anglii. 22:50 Owoc pożądania Film dokumentalny Twórcy, przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, analizują wyjątkowy związek łączący ludzi z roślinami. Pollan odwiedza uprawy ziemniaków w Idaho i Peru oraz sady z jabłoniami w Nowej Anglii. 23:15 W interesie mięsożercy Magazyn kulinarny Adrian Richardson ponad wszystko ceni mięso. Wie, jak je wybierać, kroić i przyrządzać. Gospodarz sam wytwarza wędliny. W programie podzieli się z widzami świetnymi przepisami. 23:50 ● Trwa