StacjeKuchnia+ HD22.04.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 22.04.2012 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 22.04 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 00:05 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 7 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 00:10 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 9 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 00:25 Pocztówki ze smakiem Film krótkometrażowy 00:40 Sekrety szefowej kuchni Magazyn kulinarny Anne Burrell zdradza wyjątkowe przepisy najlepszych szefów kuchni Pokazuje widzom, w jaki sposób przygotować dania, które są najczęściej zamawiane w restauracjach. 00:45 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 01:10 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 01:35 Jak Piotr przykazał Odcinek 7 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:05 Adam po pracy Odcinek 3 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:35 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 03:05 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 1 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 03:40 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 04:10 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 04:35 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 05:25 Mammaryla Odcinek 7 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 06:00 Pieprz, chilli, sól Odcinek 4 Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 06:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 30 minut Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver przygotowuje dania w 30 minut. Twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Gospodarz dzieli się z widzami doświadczeniem i radami. 08:20 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 08:50 Przyjęcie u Rocco Reality show W każdym odcinku występują trzej kucharze, pochodzący z różnych środowisk - od profesjonalnych restauratorów po samouków. Uczestnicy muszą zaimponować prowadzącemu program umiejętnościami kulinarnymi. 09:35 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 10:20 Kung-fu w kuchni Serial dokumentalny 10:50 Duet Serial dokumentalny Podróże są okazją do poznania kulinarnych rarytasów z różnych stron świata. Według gospodyni programu poznanie kuchni danego kraju jest pierwszym krokiem do zgłębienia jego kultury. 11:15 Jamie odkrywa Wielką Brytanię Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę po Wielkiej Brytanii, aby zaprezentować różnorodność smaków rodzimej kuchni oraz potrawy, które powstały z połączenia rozmaitych wpływów kulinarnych. 11:50 Czekoladowe serce Film obyczajowy Rozwódka Valérie Cornelius odziedziczyła dom w Brugii. Udaje się tam, by jak najszybciej go sprzedać i pozbyć się długów. Na miejscu poznaje Jana, producenta czekolady, który chce kupić posiadłość. 12:40 Nie całkiem grzeczni smakosze Serial dokumentalny Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają Belize, Maroko, Jamajkę, Meksyk, Portugalię i Sardynię w poszukiwaniu inspiracji kulinarnych. Starają się, jak najwięcej nauczyć od miejscowych kucharzy. 14:10 Po-smak świata: Sri Lanka Magazyn kulinarny Małgorzata Molska zgłębia tajemnice lankijskich specjałów podczas wyprawy na Cejlon. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami. 14:35 Cały świat je... Serial dokumentalny Seria pokazuje aspekty społeczne, ekonomiczne, kulturowe i psychologiczne "globalnych" potraw, takich jak pizza, kanapki, sushi, frytki, czy makaron. 15:05 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 16:00 Maryla al dente Odcinek 6 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 16:50 Fink Serial dokumentalny Paul Finkelstein, nauczyciel w szkole gastronomicznej, walczy o podniesienie świadomości zdrowego żywienia wśród młodego pokolenia wychowanego na fast foodach. 17:05 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 8 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 17:30 Jakubiak w sezonie Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 17:45 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 18:15 Pieprz, chilli, sól Odcinek 4 Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 18:45 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 6 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:00 Peta w Marakeszu Magazyn poradnikowy Peta Mathias wyrusza na spotkanie z marokańską kulturą i kuchnią. W Marakeszu odwiedza targi, rozkoszując się zapachami i smakami specjałów lokalnej kuchni. 19:20 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 5 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 19:45 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:00 Globe-Cooker Serial dokumentalny 21:00 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 22:00 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 22:30 Jean-Francois Piege - opowieści kuchenne Film dokumentalny Jean-François Piege zarządza restauracją w prestiżowym hotelu Crillon w Paryżu, którego gośćmi są: znani aktorzy, politycy, koronowane głowy. Proponuje gościom klasyczne dania w nowej odsłonie. 23:00 ● Trwa