StacjeKuchnia+ HD25.08.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 25.08.2012 Od rana Po południu Wieczór 12 Lat Temu 25.08 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Wystarczy 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson jest zwolenniczką sezonowych i zdrowych produktów. Przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników. Dania, które proponuje widzom są łatwe w przygotowaniu. 00:10 Manic Organic Magazyn poradnikowy Każdy odcinek poświęcony jest czterem gatunkom warzyw. Antony dzieli się z widzami wiedzą, pokazuje, jak zasadzić rośliny, jak je pielęgnować i nawozić bez użycia pestycydów. 00:35 Ricardo i przyjaciele Poradnik Ricardo Larrivée przemierza Quebec w poszukiwaniu specjałów, z których przygotuje wspaniałe posiłki dla rodziny i przyjaciół. 01:00 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 01:25 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 01:55 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 02:25 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 02:55 Jak Piotr przykazał Odcinek 4 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:20 Koszer macher Odcinek 10 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 03:50 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 2 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 04:15 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 04:45 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 05:10 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 05:30 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 06:15 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 08:15 Adam na lato Odcinek 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski pokazuje, w jaki sposób urozmaicić grillowe menu. Prezentowane dania są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Każdy amator biesiad na świeżym powietrzu bez trudu sobie z nimi poradzi. 08:30 Maryla al dente Odcinek 5 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 08:45 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 09:05 Półka z książkami Anny i Kristiny Magazyn poradnikowy 09:30 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 10:00 Specjały Islandii Serial dokumentalny Gospodarz przedstawia najlepsze dania kuchni islandzkiej. Na stołach mieszkańców prym wiodą ryby i mięsa, zwłaszcza baranina i jagnięcina. Owoce i warzywa nie należą do popularnych składników. 10:25 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 10:55 ATELIER SMAKU na bursztynowym szlaku Odcinek 3 Magazyn kulinarny Jola Słoma i Mirek Trymbulak odwiedzają gdańskie restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. 11:25 Wystarczy 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson jest zwolenniczką sezonowych i zdrowych produktów. Przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników. Dania, które proponuje widzom są łatwe w przygotowaniu. 11:40 Ricardo i przyjaciele Poradnik Ricardo Larrivée przemierza Quebec w poszukiwaniu specjałów, z których przygotuje wspaniałe posiłki dla rodziny i przyjaciół. 12:05 Manic Organic Magazyn poradnikowy Każdy odcinek poświęcony jest czterem gatunkom warzyw. Antony dzieli się z widzami wiedzą, pokazuje, jak zasadzić rośliny, jak je pielęgnować i nawozić bez użycia pestycydów. 12:30 Szaleństwo weselnych tortów Reality show Program ukazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych, które w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. 13:00 Wystarczy 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson jest zwolenniczką sezonowych i zdrowych produktów. Przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników. Dania, które proponuje widzom są łatwe w przygotowaniu. 13:50 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 14:15 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 14:30 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 15:00 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 15:30 Peta w Marakeszu Magazyn poradnikowy Peta Mathias wyrusza na spotkanie z marokańską kulturą i kuchnią. W Marakeszu odwiedza targi, rozkoszując się zapachami i smakami specjałów lokalnej kuchni. 15:55 Bitchin' Kitchen Magazyn poradnikowy Nadia z pasją oddaje się kulinarnym wyzwaniom. Jest niezwykle utalentowana. Nie zawaha się przed podaniem potrawy typu "kolacja ze śniadaniem", "rehab ravioli" czy "zachwyć teściową". 16:25 Szef kuchni w wielkim mieście Serial dokumentalny Oliver Rowe postanowił otworzyć w Londynie restaurację, której menu będzie skomponowane jedynie z lokalnych produktów. 16:50 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 17:20 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 17:50 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 18:40 Mali producenci wchodzą na rynek Magazyn poradnikowy Gospodarz radzi, w jaki sposób należy prowadzić sprzedaż różnego rodzaju produktów żywnościowych. Pokazuje też, że metody prowadzenia biznesu są ściśle powiązane ze specyfiką oferowanego produktu. 19:10 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 19:40 W interesie mięsożercy Magazyn kulinarny Adrian Richardson ponad wszystko ceni mięso. Wie, jak je wybierać, kroić i przyrządzać. Gospodarz sam wytwarza wędliny. W programie podzieli się z widzami świetnymi przepisami. 19:55 Wyhodowane z miłością Serial dokumentalny 20:25 Rick Stein na Dalekim Wschodzie Magazyn kulinarny W Kambodży Rick próbuje krabów gotowanych z zielonym pieprzem. Następnie płynie do Wietnamu na pokładzie barki ryżowej. 20:55 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 22:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Odcinek 6 Sezon 7 Serial dokumentalny Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód, odwiedza m.in. Haiti, Japonię, Kubę, Makao i Brazylię. Nowych smaków i przygód poszuka także na Ukrainie i w Austrii. 22:55 Kwestia smaku Film kryminalny Bohaterem jest kelner Nicolas, który zostaje zatrudniony u przemysłowca Delamonta. Zafascynowany pracodawcą nie zauważa, że milioner powoli urabia jego osobowość według własnych wyobrażeń. 23:40 ● Trwa