StacjeKuchnia+ HD13.10.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 13.10.2012 Od rana Po południu Wieczór 12 Lat Temu 13.10 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 00:25 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 01:20 Adam w sieci Magazyn poradnikowy 01:55 Mammaryla Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 02:10 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:35 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 03:05 Jesienne atelier smaku Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Jola Słoma i Mirek Trymbulak zaproponują nowe przepisy pełne jesiennych kolorów i aromatów. 03:30 Koszer macher Odcinek 7 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 03:40 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 8 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 04:10 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 04:40 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:10 Koniec programu Przerwa w programie 05:25 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 05:30 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 06:15 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 08:15 Adam w sieci Magazyn poradnikowy 08:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 08:50 Mammaryla Odcinek 8 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 09:20 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 09:50 Kulinarne safari Serial dokumentalny Australijska kuchnia zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych - kuchni rdzennych mieszkańców oraz przybyszów z innych kontynentów. 10:20 Kung-fu w kuchni Serial dokumentalny 10:50 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 11:20 Atelier smaku na mazurskim szlaku Odcinek 1 Magazyn kulinarny Tym razem Jolanta Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury. Odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. 11:50 River Cottage na zawsze Odcinek 4 Serial dokumentalny 12:05 O gotowaniu i innych marzeniach Film dokumentalny Ernesto Cabellos przemierza różne zakątki Peru, aby przybliżyć specjały i tradycje kuchni tego kraju, która jest różnorodna i niezwykle interesująca. 12:35 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 13:55 Atelier smaku na mazurskim szlaku Odcinek 1 Magazyn kulinarny Tym razem Jolanta Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury. Odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. 14:10 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 14:30 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 15:00 Nagi szef Odcinek 14 Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyczarowuje potrawy na każdą okazję: od obiadu rodzinnego, przez przyjęcie z okazji wieczoru panieńskiego czy piknik z kolegami, aż po romantyczną kolację dla narzeczonej. 15:30 Adam w sieci Magazyn poradnikowy 16:05 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 16:20 Kulinarne safari Serial dokumentalny Australijska kuchnia zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych - kuchni rdzennych mieszkańców oraz przybyszów z innych kontynentów. 17:15 Bitchin' Kitchen Magazyn poradnikowy Nadia z pasją oddaje się kulinarnym wyzwaniom. Jest niezwykle utalentowana. Nie zawaha się przed podaniem potrawy typu "kolacja ze śniadaniem", "rehab ravioli" czy "zachwyć teściową". 17:45 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 18:10 Medycyna z kuchni Serial dokumentalny Większość chorób wynika z błędnych nawyków żywieniowych, dlatego warto wiedzieć, jak dobrze się odżywiać, by jak najdłużej zachować zdrowie i sprawność fizyczną. 18:40 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 19:10 Mali producenci wchodzą na rynek Magazyn poradnikowy Gospodarz radzi, w jaki sposób należy prowadzić sprzedaż różnego rodzaju produktów żywnościowych. Pokazuje też, że metody prowadzenia biznesu są ściśle powiązane ze specyfiką oferowanego produktu. 20:00 W interesie mięsożercy Magazyn kulinarny Adrian Richardson ponad wszystko ceni mięso. Wie, jak je wybierać, kroić i przyrządzać. Gospodarz sam wytwarza wędliny. W programie podzieli się z widzami świetnymi przepisami. 20:35 Nagi szef Odcinek 15 Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyczarowuje potrawy na każdą okazję: od obiadu rodzinnego, przez przyjęcie z okazji wieczoru panieńskiego czy piknik z kolegami, aż po romantyczną kolację dla narzeczonej. 21:05 Proste dania Nigela Slatera Serial dokumentalny Nigel Slater udowadnia, że przyrządzenie smacznego i zdrowego dania nie wymaga wysiłku oraz talentu kulinarnego. Gospodarz podzieli się z widzami pomysłami i praktycznymi poradami. 21:40 Tokio blues i sushi Fumiko Film dokumentalny 22:15 Kulinarne podróże Sary Wiener Serial dokumentalny Sarah Wiener przemierza Francję, próbując lokalne smakołyki, pobierając naukę od najlepszych szefów kuchni. Odwiedza m.in.: Bretanię, Normandię, Dolinę Loary, Korsykę, Lotaryngię, Marsylię i Paryż. 23:45 ● Trwa