StacjeKuchnia+ HD03.03.2013 Kuchnia+ HD - Program TV na 03.03.2013 Od rana Po południu Wieczór 12 Lat Temu 03.03 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 4 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 00:45 Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 01:00 Donna Hay - szybkie, świeże, proste Serial dokumentalny Przepisy Donny Hay nie sprawią kłopotu nawet początkującym adeptom sztuki gotowania. Widzowie dowiedzą się, jak szybko i bez spędzania długich godzin w kuchni przygotować smaczne i zdrowe dania. 01:30 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:00 Koszer macher Odcinek 2 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 02:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 03:00 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:30 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 03:55 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 04:25 Jak Piotr przykazał Odcinek 2 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:55 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 05:30 Jak Piotr przykazał Odcinek 3 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 05:00 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 06:00 Medycyna z kuchni Serial dokumentalny Większość chorób wynika z błędnych nawyków żywieniowych, dlatego warto wiedzieć, jak dobrze się odżywiać, by jak najdłużej zachować zdrowie i sprawność fizyczną. 06:30 Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki Magazyn kulinarny Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają kuchnię staropolską, często myloną z kuchnią chłopską. Zaprezentują przepisy sprzed wieków, które do tej pory mogą święcić triumfy na naszych stołach. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30 Antony Worrall Thompson w Brunei Film dokumentalny Antony Worrall Thompson wyrusza w daleką podróż do Brunei, niewielkiego państwa w południowowschodniej Azji, które wyróżnia kultura i tradycyjna malajska kuchnia. 08:15 Rewolucja na talerzach Serial dokumentalny 09:15 Jakubiak w sezonie Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 10:15 Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 10:45 Smak Iranu Film dokumentalny Pochodzący z Iranu dziennikarz brytyjskiej stacji BBC Sadeq Saba udaje się w podróż do rodzinnego kraju. Prezentuje elementy kultury, historii oraz kuchni charakterystyczne dla danego regionu. 11:45 Jakubiak w sezonie Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 12:45 Ministerstwo żywności Jamiego Olivera Serial dokumentalny Celem programu jest zachęcenie ludzi do tego, żeby przygotowywali posiłki ze świeżych produktów, ponieważ złe odżywianie jest przyczyną wielu chorób. 13:15 Globe-Cooker Serial dokumentalny 14:15 Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 15:15 Jak się robi najlepsze... wino Serial dokumentalny W każdym odcinku przedstawiono jeden produkt spożywczy łączący się z rozwojem technologii i przemysłu. Program zdradza mnóstwo ciekawostek związanych z winem, czekoladą i bourbonem. 15:45 Impresje z kuchni Serial dokumentalny 16:50 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 17:20 Gdy kino zasiada do stołu Film dokumentalny 17:50 Coxon gotuje dla afrykańskich królów Serial dokumentalny Dziennikarz i archeolog Alan Coxon przemierza Republikę Południowej Afryki. Odkrywa kulinarne sekrety władców plemion, a także poznaje ich codzienne życie. 19:00 Jakubiak w sezonie Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 19:30 Rybna kolacja Jamiego Magazyn kulinarny Oliver rozpoczyna kolejną rewolucję żywieniową, która ma na celu rozpropagowanie przygotowywania posiłków z ryb, które są źródłem pełnowartościowego białka i kwasów tłuszczowych omega-3. 20:00 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 21:00 Kalifornia w butelce Odcinek 1 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 22:00 Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 22:30 Gwiazdki Michelina: obsesja doskonałości Film dokumentalny Przewodnik Michelina to jeden z najbardziej znanych i zarazem najstarszych przewodników kulinarnych. Wyznacza on standardy oraz ocenia bary i restauracje, które warto odwiedzić. 23:00 ● Trwa