TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia31.03.2013 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 31.03.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 31.03 Wczoraj Dzisiaj Jutro Poniedziałek 20.05 Wtorek 21.05 Środa 22.05 Czwartek 23.05 Piątek 24.05 Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Archiwum Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 00:00● Trwa Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 01:00● Trwa W interesie mięsożercy Magazyn kulinarny Adrian Richardson ponad wszystko ceni mięso. Wie, jak je wybierać, kroić i przyrządzać. Gospodarz sam wytwarza wędliny. W programie podzieli się z widzami świetnymi przepisami. 01:30● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 1Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 01:33● Trwa Po-smak świata Magazyn kulinarny01:35● Trwa Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:00● Trwa Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 8Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 03:30● Trwa Ł'apetyt Odcinek 4Sezon 2Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 04:00● Trwa Pieprz, chilli, sól Odcinek 4Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 04:30● Trwa Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 04:45● Trwa Mammaryla Odcinek 3Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 05:00● Trwa Po-smak świata Magazyn kulinarny05:30● Trwa Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 06:00● Trwa Nagi szef Odcinek 20Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyczarowuje potrawy na każdą okazję: od obiadu rodzinnego, przez przyjęcie z okazji wieczoru panieńskiego czy piknik z kolegami, aż po romantyczną kolację dla narzeczonej. 06:30● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show07:00● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30● Trwa Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 08:15● Trwa Jakubiak w sezonie - Wielkanoc Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 09:15● Trwa Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 09:45● Trwa Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 10:15● Trwa Owoc pożądania Film dokumentalny Twórcy, przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, analizują wyjątkowy związek łączący ludzi z roślinami. Pollan odwiedza uprawy ziemniaków w Idaho i Peru oraz sady z jabłoniami w Nowej Anglii. 11:15● Trwa Owoc pożądania Film dokumentalny Twórcy, przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, analizują wyjątkowy związek łączący ludzi z roślinami. Pollan odwiedza uprawy ziemniaków w Idaho i Peru oraz sady z jabłoniami w Nowej Anglii. 11:45● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show12:15● Trwa Bitchin' Kitchen Magazyn poradnikowy Nadia z pasją oddaje się kulinarnym wyzwaniom. Jest niezwykle utalentowana. Nie zawaha się przed podaniem potrawy typu "kolacja ze śniadaniem", "rehab ravioli" czy "zachwyć teściową". 12:45● Trwa Żywieniowa rewolucja Jamiego Olivera Odcinek 1Sezon 2Serial dokumentalny Jamie Oliver, po batalii na rzecz zdrowego jedzenia, którą stoczył w Wielkiej Brytanii, przeprowadza rewolucję w Stanach Zjednoczonych. Chce zmusić Amerykanów do zmiany nawyków żywieniowych. 13:15● Trwa Historia zażartego Pete'a Film dokumentalny Pete Czerwinski jest wielką gwiazdą Internetu. Ma na koncie masę rekordów. Na zdumiewające wyczyny Pete'a patrzy się z tym większym niedowierzaniem, wiedząc, że jeszcze niedawno cierpiał na anoreksję. 14:15● Trwa Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 15:15● Trwa Operacja: kolacja Serial dokumentalny15:50● Trwa Impresje z kuchni Odcinek 5Serial dokumentalny16:50● Trwa Dwóch łakomych Włochów Serial dokumentalny Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn. 17:20● Trwa Jakubiak w sezonie - Wielkanoc Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 18:30● Trwa Coxon gotuje dla afrykańskich królów Serial dokumentalny Dziennikarz i archeolog Alan Coxon przemierza Republikę Południowej Afryki. Odkrywa kulinarne sekrety władców plemion, a także poznaje ich codzienne życie. 19:00● Trwa Dabbawala _ perfekcyjny chaos Film dokumentalny Dabbawala w języku Marathi oznacza osobę, która niesie pudełko. W Bombaju, liczącym ponad 20 milionów mieszkańców, jest ich ok. 5 tysięcy. Codziennie dostarczają ciepły posiłek oczekującym. 19:30● Trwa Ser w plasterkach Serial dokumentalny20:30● Trwa Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 21:00● Trwa Przewodnik po Australii dla smakoszy Serial dokumentalny Maeve O'Meara i Joanna Savill podróżują po Australii, smakując lokalne przysmaki. Niektóre potrawy są naprawdę wyjątkowe, jak np.: melokhia, zwana żywnością faraonów. 22:00● Trwa Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 22:30● Trwa Jakubiak w sezonie - Wielkanoc Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 23:00● Trwa O gotowaniu i innych marzeniach Film dokumentalny Ernesto Cabellos przemierza różne zakątki Peru, aby przybliżyć specjały i tradycje kuchni tego kraju, która jest różnorodna i niezwykle interesująca. 23:30● Trwa