TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia05.05.2013 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 05.05.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 05.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Poniedziałek 20.05 Wtorek 21.05 Środa 22.05 Czwartek 23.05 Piątek 24.05 Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Archiwum Anthony Bourdain: bez rezerwacji Odcinek 7Sezon 7Serial dokumentalny Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód, odwiedza m.in. Haiti, Japonię, Kubę, Makao i Brazylię. Nowych smaków i przygód poszuka także na Ukrainie i w Austrii. 00:00● Trwa Pieprz, chilli, sól Odcinek 3Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 00:45● Trwa Warsztaty smaku Magazyn kulinarny01:00● Trwa Ricardo i przyjaciele Poradnik Ricardo Larrivée przemierza Quebec w poszukiwaniu specjałów, z których przygotuje wspaniałe posiłki dla rodziny i przyjaciół. 01:30● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 2Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:00● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:35● Trwa Po-smak świata Magazyn kulinarny03:00● Trwa Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 03:30● Trwa Mammaryla Odcinek 3Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 04:00● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 04:30● Trwa Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 05:00● Trwa Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 05:30● Trwa Po-smak Turcji Odcinek 2Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 06:00● Trwa Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 06:30● Trwa Warsztaty smaku Magazyn kulinarny07:00● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30● Trwa Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 08:15● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 6Sezon 2Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 09:05● Trwa Pyszne weekendy Billa Magazyn kulinarny Weekend to doskonały moment na spotkanie towarzyskie i biesiadowanie przy stole. Dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów i poszukanie kulinarnych inspiracji. Bill Granger zaprasza na ucztę. 09:25● Trwa Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 10:15● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 10:45● Trwa Smak Grenlandii Odcinek 5Serial dokumentalny Chris Coubrough wyrusza w podróż po Grenlandii w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Sprawdza, czy w nieprzyjaznym dla człowieka terenie, pokrytym w 84% przez lądolód, można być samowystarczalnym. 11:15● Trwa Warsztaty smaku Magazyn kulinarny12:15● Trwa Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 12:45● Trwa Żywieniowa rewolucja Jamiego Olivera Odcinek 6Sezon 2Serial dokumentalny Jamie Oliver, po batalii na rzecz zdrowego jedzenia, którą stoczył w Wielkiej Brytanii, przeprowadza rewolucję w Stanach Zjednoczonych. Chce zmusić Amerykanów do zmiany nawyków żywieniowych. 13:15● Trwa Globe-Cooker Serial dokumentalny14:10● Trwa Kuchnia francuska po prostu Magazyn kulinarny Laura Calder zdradza widzom tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki. 15:15● Trwa Operacja: kolacja Serial dokumentalny15:45● Trwa Pieprz, chilli, sól Odcinek 1Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 16:35● Trwa Szaleństwo weselnych tortów Reality show Program ukazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych, które w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. 16:45● Trwa Pieprz, chilli, sól Odcinek 2Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 17:35● Trwa Dwóch łakomych Włochów Serial dokumentalny Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn. 17:55● Trwa Smak Iranu Film dokumentalny Pochodzący z Iranu dziennikarz brytyjskiej stacji BBC Sadeq Saba udaje się w podróż do rodzinnego kraju. Prezentuje elementy kultury, historii oraz kuchni charakterystyczne dla danego regionu. 19:00● Trwa Smak Iranu Film dokumentalny Pochodzący z Iranu dziennikarz brytyjskiej stacji BBC Sadeq Saba udaje się w podróż do rodzinnego kraju. Prezentuje elementy kultury, historii oraz kuchni charakterystyczne dla danego regionu. 19:45● Trwa Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 20:30● Trwa Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 21:00● Trwa Wiosenne atelier smaku Magazyn kulinarny Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają do wiosennej kuchni. Potrawy pełne witamin i sezonowych składników z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom. 21:50● Trwa Przewodnik po Australii dla smakoszy Serial dokumentalny Maeve O'Meara i Joanna Savill podróżują po Australii, smakując lokalne przysmaki. Niektóre potrawy są naprawdę wyjątkowe, jak np.: melokhia, zwana żywnością faraonów. 22:00● Trwa Cały świat pije Serial dokumentalny Kawa, sok pomarańczowy, mleko, napoje gazowane, herbata są są ogólnie znane i wszędzie spożywane. Realizatorzy próbują dowiedzieć się, dlaczego zyskały taką popularność, jaka jest ich historia. 22:30● Trwa Food, Inc. Film dokumentalny Współczesny przemysł żywieniowy to dochodowy interes. Nad zdrowie i życie konsumentów przedkłada się zysk. Wszystkim kieruje sieć koncernów, które kontrolują rynek i narzucają reguły działania. 23:30● Trwa