StacjeKuchnia+ HD23.06.2013 Kuchnia+ HD - Program TV na 23.06.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 23.06 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Jamie odkrywa Wielką Brytanię Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę po Wielkiej Brytanii, aby zaprezentować różnorodność smaków rodzimej kuchni oraz potrawy, które powstały z połączenia rozmaitych wpływów kulinarnych. 00:00 Jakubiak lokalnie Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 00:50 Przez dziurkę od sera Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 01:20 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 01:35 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 5 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 02:00 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 03:00 Warsztaty smaku Magazyn kulinarny 03:30 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 04:00 Koszer macher Odcinek 6 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 04:30 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 5 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 05:15 Jak Piotr przykazał Odcinek 8 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 05:30 Mammaryla Odcinek 7 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 06:00 Domowy kucharz za granicą Rozrywka Michael Smith prezentuje kuchnię z różnych zakątków świata. 0dwiedza m.in. Japonię, Botswanę, Walię, Meksyk, próbując lokalnych specjałów. 06:30 Jakubiak lokalnie Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 08:15 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 08:40 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 09:10 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 09:35 Dwóch łakomych Włochów Serial dokumentalny Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn. 10:00 Top Chef: mistrzowie Real tv Dwunastu cenionych szefów kuchni będzie rywalizowało o tytuł "Top Chef" oraz nagrodę pieniężną w wysokości 100 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. 11:05 Jak się robi najlepsze... Serial dokumentalny W każdym odcinku przedstawiono jeden produkt spożywczy łączący się z rozwojem technologii i przemysłu. Program zdradza, ile wart jest czekoladowy biznes. 11:55 Kuchnia rodziny Bras Film dokumentalny Historia rodzinnej restauracji „Le Suquet” w Laguiole w południowej Francji. Dokument pokazuje, co naprawdę znaczą w gastronomii rodzinne więzy, umiłowanie ziemi i lokalnych produktów. 12:50 Elisha wśród kakaowych drzew Film dokumentalny O właściwościach kakao opowiada 13-letnia Elisha, córka plantatora kakao z Belize. Widzowie zobaczą, jak wyglądają drzewa kakaowca i świeżo zebrane owoce oraz ich obróbka. 14:20 Jakubiak lokalnie Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 14:40 Przez dziurkę od sera Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 15:10 W interesie mięsożercy Magazyn kulinarny Adrian Richardson ponad wszystko ceni mięso. Wie, jak je wybierać, kroić i przyrządzać. Gospodarz sam wytwarza wędliny. W programie podzieli się z widzami świetnymi przepisami. 15:25 Operacja: kolacja Serial dokumentalny 15:50 Wiosenne atelier smaku Magazyn kulinarny Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają do wiosennej kuchni. Potrawy pełne witamin i sezonowych składników z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom. 16:40 Szaleństwo weselnych tortów Reality show Program ukazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych, które w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. 16:50 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 17:40 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 18:30 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 19:15 Specjały Islandii Serial dokumentalny Gospodarz przedstawia najlepsze dania kuchni islandzkiej. Na stołach mieszkańców prym wiodą ryby i mięsa, zwłaszcza baranina i jagnięcina. Owoce i warzywa nie należą do popularnych składników. 20:00 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 20:30 Wyprawy po przyprawy Serial dokumentalny 21:00 ATELIER SMAKU na Sycylii Odcinek 1 Magazyn poradnikowy Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by zwiedzić ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę i dżemy, a także warzywa, które trafiają na polskie stoły. 21:50 Przewodnik po Australii dla smakoszy Serial dokumentalny Maeve O'Meara i Joanna Savill podróżują po Australii, smakując lokalne przysmaki. Niektóre potrawy są naprawdę wyjątkowe, jak np.: melokhia, zwana żywnością faraonów. 22:00 Tetsuya Wakuda - droga do doskonałości Film dokumentalny 22:30 ATELIER SMAKU na Sycylii Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by zwiedzić ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę i dżemy, a także warzywa, które trafiają na polskie stoły. 23:25 Mali producenci wchodzą na rynek Magazyn poradnikowy Gospodarz radzi, w jaki sposób należy prowadzić sprzedaż różnego rodzaju produktów żywnościowych. Pokazuje też, że metody prowadzenia biznesu są ściśle powiązane ze specyfiką oferowanego produktu. 23:30 ● Trwa