TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia17.08.2013 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 17.08.2013 Od rana Po południu Wieczór 10 Lat Temu 17.08 Wczoraj Dzisiaj Jutro Piątek 24.05 Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Poniedziałek 27.05 Wtorek 28.05 Środa 29.05 Czwartek 30.05 Piątek 31.05 Sobota 01.06 Niedziela 02.06 Archiwum Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 00:10● Trwa Atelier smaku na parze Odcinek 2Magazyn kulinarny Gotowanie na parze jest zdrowe i smaczne. Gospodarze zaproponują wyborne potrawy, które można szybko przyrządzić, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. 01:00● Trwa Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 01:10● Trwa Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 01:35● Trwa Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:00● Trwa Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:30● Trwa Ł'apetyt Odcinek 1Sezon 2Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 03:00● Trwa Warsztaty smaku Magazyn kulinarny03:30● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:00● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 5Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:30● Trwa Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:00● Trwa Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 10Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 05:15● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 05:30● Trwa Przerwa w nadawaniu Przerwa w emisji05:55● Trwa Kuroniowie rozgryzają Odcinek 12Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 06:00● Trwa Maryla al dente Odcinek 11Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 06:30● Trwa ImprezuJEMY! Odcinek 6Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 06:45● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 07:05● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30● Trwa Przyjęcie u Rocco Reality show W każdym odcinku występują trzej kucharze, pochodzący z różnych środowisk - od profesjonalnych restauratorów po samouków. Uczestnicy muszą zaimponować prowadzącemu program umiejętnościami kulinarnymi. 08:20● Trwa Ricardo i przyjaciele Poradnik Ricardo Larrivée przemierza Quebec w poszukiwaniu specjałów, z których przygotuje wspaniałe posiłki dla rodziny i przyjaciół. 09:15● Trwa Między kasą a zapleczem Serial komediowy09:45● Trwa Przez dziurkę od sera Odcinek 3Sezon 2Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 10:15● Trwa Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 10:30● Trwa Smak Grenlandii Serial dokumentalny Chris Coubrough wyrusza w podróż po Grenlandii w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Sprawdza, czy w nieprzyjaznym dla człowieka terenie, pokrytym w 84% przez lądolód, można być samowystarczalnym. 11:00● Trwa Restauracja Reality show Kuchmistrz Raymond Blanc stawia wyzwania parom, które chcą prowadzić restaurację. Zwycięzcy zostaną partnerami biznesowymi gospodarza. 12:00● Trwa Restauracja Reality show Kuchmistrz Raymond Blanc stawia wyzwania parom, które chcą prowadzić restaurację. Zwycięzcy zostaną partnerami biznesowymi gospodarza. 13:05● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 14:15● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show14:45● Trwa Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki Magazyn kulinarny Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają kuchnię staropolską, często myloną z kuchnią chłopską. Zaprezentują przepisy sprzed wieków, które do tej pory mogą święcić triumfy na naszych stołach. 15:15● Trwa Top Chef: desery Reality show Międzynarodowe jury pod przewodnictwem Gaila Simmonsa z magazynu "Food&Wine" ocenia cukiernicze talenty uczestników. Na zwycięzcę, czyli twórcę najlepszego deseru, czeka zaszczytny tytuł Top Chef. 15:50● Trwa Jedzenie, które zarabia miliardy Serial dokumentalny Twórcy spotkali się z przedstawicielami takich firm, jak: Müller, Kelloggs i Evian, by pokazać w jaki sposób za ich sprawą zmienił się rynek spożywczy. 16:40● Trwa Domowy kucharz Magazyn kulinarny Szef kuchni Michael Smith pokazuje, w jaki sposób przyrządzić nieskomplikowane i smaczne posiłki, łączyć smaki, aby się idealnie dopełniały. Zdradzi także sekrety prostych technik kulinarnych. 17:45● Trwa Natura, kobiety i wino Film dokumentalny18:15● Trwa Przez dziurkę od sera Odcinek 3Sezon 2Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 19:40● Trwa Globe-Cooker Serial dokumentalny20:00● Trwa Kucharz Jamiego Magazyn kulinarny Tym razem Jamie Oliver ma pomóc najlepszemu kucharzowi otworzyć własną restaurację. Piętnastu kandydatów ma za zadanie przygotowanie najciekawszych dań oraz opracowanie biznesplanu. 21:00● Trwa Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 22:00● Trwa Kalifornia w butelce Odcinek 2Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 22:50● Trwa Przewodnik po Australii dla smakoszy Serial dokumentalny Maeve O'Meara i Joanna Savill podróżują po Australii, smakując lokalne przysmaki. Niektóre potrawy są naprawdę wyjątkowe, jak np.: melokhia, zwana żywnością faraonów. 23:00● Trwa Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 23:30● Trwa