TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia01.09.2013 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 01.09.2013 Od rana Po południu Wieczór 10 Lat Temu 01.09 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Poniedziałek 27.05 Wtorek 28.05 Środa 29.05 Czwartek 30.05 Piątek 31.05 Sobota 01.06 Niedziela 02.06 Archiwum Postój z Anthonym Bourdainem Odcinek 1Serial dokumentalny00:00● Trwa Atelier smaku bez glutenu Magazyn poradnikowy00:50● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 01:05● Trwa Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 01:35● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 3Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:00● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 02:30● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 03:00● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show03:30● Trwa Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:00● Trwa Po-smak świata: Węgry Odcinek 4Magazyn kulinarny Małgorzata Molska wyrusza na spotkanie z nowymi smakami i aromatami na Węgry. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę inspirowaną doświadczeniami zdobytymi podczas podróży. 04:30● Trwa Maryla al dente Odcinek 6Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 04:55● Trwa ATELIER SMAKU na bursztynowym szlaku Odcinek 2Magazyn kulinarny Jola Słoma i Mirek Trymbulak odwiedzają gdańskie restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. 05:15● Trwa Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 05:30● Trwa Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 5Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 06:00● Trwa Kalifornia w butelce Odcinek 1Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 06:30● Trwa Kalifornia w butelce Odcinek 2Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 07:00● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 08:20● Trwa Zagadka znikających pszczół Film dokumentalny Naukowcy nie potrafią stwierdzić, co powoduje masowe wymieranie pszczół, czy odpowiedzialny jest za to człowiek i jego ekspansywne eksploatowanie zasobów ziemi, czy też jest to proces samoistny. 08:50● Trwa Jamie w szkolnej stołówce Serial dokumentalny Jamie Oliver postanowił przeprowadzić rewolucję w szkolnych stołówkach. Wydał walkę źle skomponowanym obiadom, które mogą prowadzić do otyłości i niewłaściwym zachowaniom przy stole. 09:55● Trwa Warsztaty smaku kuchni+ Reality show11:05● Trwa Top Chef: desery Reality show Międzynarodowe jury pod przewodnictwem Gaila Simmonsa z magazynu "Food&Wine" ocenia cukiernicze talenty uczestników. Na zwycięzcę, czyli twórcę najlepszego deseru, czeka zaszczytny tytuł Top Chef. 11:35● Trwa Mission Impossible Hestona Blumenthala Serial dokumentalny Heston Blumenthal zamierza rozwiązać kulinarne problemy czterech brytyjskich firm i organizacji: British Airways, Cineworld Cinemas, dziecięcego szpitala oraz Królewskiej Marynarki Wojennej. 12:25● Trwa Trzy gwiazdki Film dokumentalny Przewodnik Michelina to jeden z najbardziej znanych i zarazem najstarszych przewodników kulinarnych. Wyznacza on standardy oraz ocenia bary i restauracje, które warto odwiedzić. 13:15● Trwa Przez dziurkę od sera Odcinek 5Sezon 2Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 14:55● Trwa Jamie w domu Odcinek 8Sezon 2Magazyn kulinarny Jamie jest zafascynowany zdrowym jedzeniem, lubi gotować w domu, z prostych i ogólnie dostępnych składników. Najchętniej sięga po owoce i warzywa, które udało mu się wyhodować we własnym ogródku. 15:20● Trwa Smak Grenlandii Odcinek 4Serial dokumentalny Chris Coubrough wyrusza w podróż po Grenlandii w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Sprawdza, czy w nieprzyjaznym dla człowieka terenie, pokrytym w 84% przez lądolód, można być samowystarczalnym. 15:50● Trwa Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 16:50● Trwa Jamie w szkolnej stołówce Serial dokumentalny Jamie Oliver postanowił przeprowadzić rewolucję w szkolnych stołówkach. Wydał walkę źle skomponowanym obiadom, które mogą prowadzić do otyłości i niewłaściwym zachowaniom przy stole. 17:45● Trwa Atelier smaku na parze Odcinek 1Magazyn kulinarny Gotowanie na parze jest zdrowe i smaczne. Gospodarze zaproponują wyborne potrawy, które można szybko przyrządzić, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. 18:50● Trwa Rybna kolacja Jamiego Magazyn kulinarny Oliver rozpoczyna kolejną rewolucję żywieniową, która ma na celu rozpropagowanie przygotowywania posiłków z ryb, które są źródłem pełnowartościowego białka i kwasów tłuszczowych omega-3. 19:00● Trwa Atelier smaku na parze Odcinek 2Magazyn kulinarny Gotowanie na parze jest zdrowe i smaczne. Gospodarze zaproponują wyborne potrawy, które można szybko przyrządzić, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. 19:50● Trwa Wielka włoska wyprawa Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver wyrusza do Włoch w poszukiwaniu inspiracji. Rozpoczyna z dala od utartych szlaków, gdzie próżno szukać turystów. Spotyka się z mieszkańcami hołdującymi tradycyjnej kuchni. 20:00● Trwa Jak się robi najlepsze... wino Serial dokumentalny W każdym odcinku przedstawiono jeden produkt spożywczy łączący się z rozwojem technologii i przemysłu. Program zdradza mnóstwo ciekawostek związanych z winem, czekoladą i bourbonem. 20:30● Trwa Atelier smaku na parze Odcinek 3Magazyn kulinarny Gotowanie na parze jest zdrowe i smaczne. Gospodarze zaproponują wyborne potrawy, które można szybko przyrządzić, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. 21:35● Trwa Dwóch łakomych Włochów Serial dokumentalny Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn. 21:45● Trwa Jedzenie, które zarabia miliardy Serial dokumentalny Twórcy spotkali się z przedstawicielami takich firm, jak: Müller, Kelloggs i Evian, by pokazać w jaki sposób za ich sprawą zmienił się rynek spożywczy. 22:55● Trwa Food, Inc. Film dokumentalny Współczesny przemysł żywieniowy to dochodowy interes. Nad zdrowie i życie konsumentów przedkłada się zysk. Wszystkim kieruje sieć koncernów, które kontrolują rynek i narzucają reguły działania. 23:55● Trwa