StacjeKuchnia+ HD08.12.2013 Kuchnia+ HD - Program TV na 08.12.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 08.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Cook news Magazyn kulinarny 00:15 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 00:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 01:00 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 01:30 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:00 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 02:30 Jak Piotr przykazał Odcinek 11 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:00 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:30 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:00 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 04:30 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:10 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:25 Przerwa w nadawaniu Przerwa w emisji 05:55 Mammaryla Odcinek 5 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 06:00 Koszer macher Odcinek 4 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 06:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30 Jakubiak lokalnie Odcinek 2 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 08:20 Pyszne weekendy Billa Magazyn kulinarny Weekend to doskonały moment na spotkanie towarzyskie i biesiadowanie przy stole. Dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów i poszukanie kulinarnych inspiracji. Bill Granger zaprasza na ucztę. 08:50 Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 09:45 Jedzenie, które zarabia miliardy Serial dokumentalny Twórcy spotkali się z przedstawicielami takich firm, jak: Müller, Kelloggs i Evian, by pokazać w jaki sposób za ich sprawą zmienił się rynek spożywczy. 10:40 David w Europie Odcinek 4 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 11:45 Cook news Magazyn kulinarny 12:15 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 12:30 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 13:20 Elizabeth David: życie w przepisach Film dokumentalny Fabularyzowana opowieść o życiu autorki książek kucharskich, która wydała swoją pierwszą publikację na temat kuchni śródziemnomorskiej w 1950 roku po czym napisała jeszcze 8 kulinarnych bestsellerów. 13:40 Jacques Pepin: podstawy dobrej kuchni Odcinek 8 Magazyn poradnikowy W każdym odcinku Jacques Pépin skupia się na innym składniku, który wykorzystuje do przygotowania wyjątkowych potraw. Zaprasza też do gotowania rodzinę oraz przyjaciół. 15:15 Bitwa o ryby Odcinek 5 Serial dokumentalny 15:50 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 16:50 David w Europie Odcinek 4 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 17:45 Cook news Magazyn kulinarny 18:15 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 18:30 Przez dziurkę od sera Odcinek 8 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 18:50 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:10 Jakubiak lokalnie Odcinek 2 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 19:30 Podróż przez smaki Chin Odcinek 3 Serial dokumentalny Autorzy podróżują po odległych zakątkach Chin, przyglądając się regionalnym tradycjom kulinarnym oraz produktom. Przedstawiają chiński punt widzenia dotyczący kwestii jedzenia. 20:00 Impresje z kuchni Odcinek 6 Serial dokumentalny 21:00 Cook news Magazyn kulinarny 21:35 Cook It Raw - Laponia Film dokumentalny 21:45 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 22:45 Więzy smaku Film dokumentalny Program zgłębia tajemnicę sukcesu chińskiej kuchni. Jin Cheng jest menadżerem pięciu prestiżowych restauracji w Kantonie na południu Chin. Menu lokali bazuje na tradycyjnych przepisach z regionu Chao. 23:00 ● Trwa