StacjeKuchnia+ HD16.10.2017 Kuchnia+ HD - Program TV na 16.10.2017 Od rana Po południu Wieczór 7 Lat Temu 16.10 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Desery Dekera Odcinek 7 Magazyn kulinarny Tomasz Deker doświadczenie zdobywał w najlepszych europejskich szkołach i cukierniach. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepisy na pyszne i proste desery. 00:55 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Odcinek 3 Sezon 8 Serial dokumentalny Anthony Bourdain zwiedza m.in.: Australię, Japonię, Izrael, Chiny i Portugalię. Próbuje lokalnych przysmaków przygotowywanych w przydrożnych budkach, oddając się w ręce miejscowych przewodników. 01:25 Jakubiak rodzinnie Odcinek 12 Magazyn poradnikowy Tomasz Jakubiak zachęca do gotowania z bliskimi oraz dzielenia się z nimi pysznymi daniami. Gospodarz wraz z członkami swojej rodziny zaprezentuje widzom proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację. 02:10 Basia Ritz. Kuchnia z sercem Odcinek 4 Magazyn kulinarny 02:35 Desery Dekera Odcinek 9 Sezon 2 Magazyn kulinarny Tomasz Deker doświadczenie zdobywał w najlepszych europejskich szkołach i cukierniach. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepisy na pyszne i proste desery. 03:00 Koszer macher Odcinek 11 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 03:30 Ugotuj mi mamo! Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn poradnikowy 04:00 ABC gotowania Odcinek 16 Sezon 4 Magazyn kulinarny Po raz czwarty Marieta Marecka inspiruje zarówno początkujących, jak i zaawansowanych kucharzy. Przybliża widzom proste i smaczne potrawy, które każdy może przygotować. 04:30 Zielona rewolucja Marty Dymek Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Marta Dymek, autorka popularnego wegetariańskiego bloga Jadłonomia, pokazuje, jak zastąpić apetyczne, choć nie zawsze zdrowe potrawy mięsne, jarskimi. 05:00 W głowie szefa kuchni Odcinek 4 Sezon 3 Serial dokumentalny Program prezentuje nieszablonowe podejście do kwestii gotowania na ekranie. Łamie bariery pomiędzy prowadzącym a odbiorcą, zwiększa intensywność i dynamikę ukazywanych historii. 05:30 Jakubiak w sezonie Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 06:00 Ugotuj mi mamo! Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn poradnikowy 06:30 David w Europie Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy 07:30 Zielona rewolucja Marty Dymek Odcinek 2 Sezon 5 Magazyn poradnikowy Marta Dymek, autorka popularnego wegetariańskiego bloga Jadłonomia, pokazuje, jak zastąpić apetyczne, choć nie zawsze zdrowe potrawy mięsne, jarskimi. 08:00 Widelcem po mapie Odcinek 4 Serial dokumentalny Aleksander Baron i Damian Kordas tworzą mapę Polski z najciekawszymi restauracjami. Nie tylko degustują potrawy, ale rozmawiają z właścicielami i kucharzami. Poznają ich zwyczaje i tajniki przepisów. 08:30 365 obiadów Mariety Mareckiej Odcinek 8 Sezon 3 Magazyn kulinarny Znana z popularnego programu "ABC GOTOWANIA" Marieta Marecka prezentuje w autorskim programie kulinarnym szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. 09:00 Telesprzedaż Program reklamowy 09:30 30 minut Jamiego Odcinek 21 Magazyn kulinarny W tym wydaniu przepis na smażony stek z makaronem dandan i zimną herbatą hibiskusową. 10:30 30 minut Jamiego Odcinek 22 Magazyn kulinarny Jamie przygotowuje zielone tajskie curry z chrupiącym kurczakiem, kimczi i makaronem ryżowym. 11:00 Telesprzedaż Program reklamowy 11:30 Skąd się bierze jedzenie? Odcinek 3 Serial dokumentalny Człowiek zjada w ciągu swojego życia ok. 40 ton żywności, czyli mniej więcej tyle, ile waży 9 słoni. Seria przybliża proces powstawania produktów żywnościowych - od pól uprawnych aż po sklepowe półki. 12:30 Jakubiak - z miłości do lokalności Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn poradnikowy Tomek Jakubiak zabiera widzów w niezwykłą, kulinarną podróż po Polsce. Odkrywa na nowo polskie produkty i inspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań. 13:00 Gotuj sprytnie jak Jamie Odcinek 6 Magazyn kulinarny Jamie Oliver dzieli się kilkoma przydatnymi poradami, która pozwolą przy niskich kosztach przygotować pyszne potrawy. Pokazuje, jak można zamienić składniki wybranych dań, by odciążyć domowy budżet. 13:30 Restauracja "Ikarus". Kalejdoskop smaków Odcinek 19 Serial dokumentalny Ikarus powstał w 2003 roku w kompleksie Hangar 7 w Austrii. Menu zmienia się co miesiąc za sprawą szefów kuchni, którzy pochodzą z różnych krajów. Lokal posiada gwiazdkę Michelina. 14:30 ABC gotowania Odcinek 9 Sezon 3 Magazyn kulinarny Gospodyni w przystępny sposób prezentuje interesujące i praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator gotowania. 15:00 Jakubiak lokalnie Odcinek 2 Sezon 4 Magazyn kulinarny Podróżując po Polsce, Tomasz Jakubiak szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. 15:30 Street Food w Tajlandii Odcinek 7 Serial dokumentalny 16:00 Świat według Chucka Odcinek 4 Serial dokumentalny 16:30 30 minut Jamiego Odcinek 23 Magazyn kulinarny Jamie przygotowuje spaghetti a la puttanesca z chrupiącą sałatą, pieczywo czosnkowe i krem czekoladowy. 17:00 30 minut Jamiego Odcinek 24 Magazyn kulinarny Jamie przygotowuje hiszpańskie dania: tortillę z chorizo, hiszpański ser manchengo, wędlinę z miodem. Do tego faszerowane papryki i zawijane anchois. 17:30 Francuskie wędrówki Julie Odcinek 31 Serial dokumentalny Julie Andrieu odbywa obfitującą w niezwykłe smaki i aromaty podróż przez najpiękniejsze regiony Francji. Odkrywa kulinarne dziedzictwo Francuzów, poznaje przepisy i próbuje nowych potraw. 18:00 Top Chef Odcinek 14 Sezon 11 Reality show Program daje wgląd w środowisko biznesu restauracyjnego. Na kucharzy czekają dwa wyzwania. Pierwsze to test podstawowych umiejętności. Drugim jest sprawdzanie wszechstronności i pomysłowości. 19:00 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 7 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:50 Anthony Bourdain: miejsca nieznane Odcinek 3 Sezon 6 Serial dokumentalny Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód po raz kolejny wyrusza w świat, aby poznać smaki i zapachy serwowane przez kuchnie różnych zakątków globu. 20:05 Tajemniczy świat ziół Odcinek 5 Serial dokumentalny Pełna intrygujących aromatów i kolorów podróż przez zielarskie regiony świata. Autorzy przedstawiają historie zielarzy, farmerów i lekarzy, a także porady i informacje dotyczące zastosowania ziół. 21:00 cook news Odcinek 159 Magazyn Informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym i kulinarnym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzętach AGD. 21:50 Szef kuchni kontra naukowiec Film dokumentalny Ekscytujący kulinarny pojedynek naukowca - profesora z University College w Londynie, Marka Miodownika, z szefem kuchni Marcusem Wareingiem, posiadaczem dwóch gwiazdek Michellin. 22:00 River Cottage: Australia Odcinek 7 Serial dokumentalny Paul West nie ustaje w staraniach o uzyskanie samowystarczalności w swoim australijskim gospodarstwie. Czekają na niego wyzwania oraz spotkania z ludźmi, którzy podzielą się wieloma cennymi radami. 23:00 River Cottage: Australia Odcinek 8 Serial dokumentalny Paul West nie ustaje w staraniach o uzyskanie samowystarczalności w swoim australijskim gospodarstwie. Czekają na niego wyzwania oraz spotkania z ludźmi, którzy podzielą się wieloma cennymi radami. 23:55 ● Trwa