StacjeFood Network01.10.2020 Food Network - Program TV na 01.10.2020 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 01.10 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 3 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w podróż po Stanach Zjednoczonych, by brać udział w pojedynkach w jedzeniu na czas. W każdym z odwiedzanych miejsc podejmuje wyzwania proponowane śmiałkom przez restauratorów. 00:20 Farma Kingów Odcinek 1 Sezon 3 Serial dokumentalny Kamera towarzyszy członkom rodziny Kingów podczas ich codziennej pracy na farmie. Gospodarstwem zarządza najstarszy z braci. Choć czasami pojawiają się trudności, bohaterowie nawzajem się szanują. 00:55 Tajemniczy klient Odcinek 10 Sezon 9 Real tv Słysząc plotki o tym, że popisowy koktajl restauracji Victory w Nowym Orleanie serwowany jest w innych barach, jej właściciel Daniel prosi o pomoc Charlesa. 01:50 Ekstremalny szef kuchni Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn kulinarny Trzej kucharze przyjeżdżają do starego miasteczka w Kalifornii. Zawodnicy muszą wyciągnąć mięso grzechotnika ze skrzyni z pięcioma żywymi syczącymi węzami. 02:20 Szef kuchni poszukiwany Odcinek 1 Sezon 1 Serial dokumentalny Mucho Ultima w Manhattan Beach, w Kalifornii, poszukuje szefa kuchni. Anne Burrell sprowadza czterech szefów kuchni. Sprawdza ich znajomość meksykańskich chiles oraz daje za zadanie ulepszenie taco. 03:20 Jak otworzyć restaurację? Odcinek 3 Sezon 1 Serial dokumentalny 04:20 Jak otworzyć restaurację? Odcinek 4 Sezon 1 Serial dokumentalny 04:50 Rewolucja na talerzu Odcinek 1 Magazyn kulinarny Prowadzące dowodzą, że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o figurę i zdrowie. Stosując się do ich porad można prawie o połowę zmniejszyć kaloryczność dań. 05:20 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 15 Magazyn kulinarny W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak się tłoczy olej rzepakowy roztoczański, w jakich potrawach smakuje najlepiej, co dodać do sałatki z kiszonym łososiem bałtyckim i gdzie szukać czosnku niedźwiedziego. 05:50 Pyszne 25 Odcinek 3 Sezon 3 Magazyn kulinarny Ania Starmach pokazuje, jak przygotować pyszne i niedrogie, lecz bardzo efektowne potrawy, które świetnie sprawdzą się podczas romantycznej kolacji. Prowadząca przyrządzi trzy dania. 06:25 Wiem, co jem Odcinek 12 Sezon 6 Magazyn poradnikowy W kolejnych odcinkach programu prowadząca wskaże widzom, jak rozpoznać rzeczywiście zdrową i odżywczą żywność znajdującą się na półkach sklepowych, obnaży też chwyty specjalistów od marketingu i reklamy. 06:55 Kobieta na Dzikim Zachodzie Odcinek 7 Sezon 2 Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 07:30 Kobieta na Dzikim Zachodzie Odcinek 8 Sezon 2 Magazyn kulinarny W tym wydaniu pyszne przepisy, wizyta w polu i kowbojski lunch. W menu kotlety wieprzowe z kością, tłuczone ziemniaki i zapiekana fasola. 08:00 Kobieta na Dzikim Zachodzie Odcinek 10 Sezon 20 Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 08:30 Paul Hollywood i miejskie wypieki Odcinek 9 Sezon 1 Serial dokumentalny Paul odwiedza amerykański nadmorski kurort - Miami. Tutaj stworzy własną, wyśmienitą wersję klasycznego ciasta z Florydy - Key lime pie według złudnie prostego przepisu. 09:00 Laura: to proste! Odcinek 2 Sezon 2 Magazyn kulinarny Laura ma przed sobą pracowity dzień i tylko po 15 minut na przygotowanie każdego z posiłków. Zapiekanka portobello na chlebie wieloziarnistym to doskonały posiłek, który można dać mężowi do pracy. 09:30 Laura: to proste! Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Na wieczór gier z rodziną i przyjaciółmi Laura przygotowuje lazanię z żeberkami i beszamelem. Wspólnie z tatą przygotowuje też pikantne małże w piwie, a jej goście - włoskie przystawki. 10:00 Z gruntu zdrowo Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn kulinarny Tadeusz Muller spotka się z Bogusławem, który w Umiastowie pod Ożarowem Mazowieckim uprawia pyszne marchewki. W plenerze przygotuje surówkę z marchewki i cytryny, którą podaje w marchewkowym naleśniku. 10:30 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 7 Sezon 4 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 11:00 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 8 Sezon 4 Rozrywka Gość Mateusz Kozak wraz z gospodarzem wspólnie przygotują przekąskę zamiast kolacji - klopsiki po włosku. 11:30 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 9 Sezon 4 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 12:00 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 10 Sezon 4 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 12:30 Szokujące potrawy Odcinek 4 Serial dokumentalny Jarek Nowak jedzie do Kambodży, by poznać różnorodną kulturę kraju i kulinarne zwyczaje jego mieszkańców. Sercem każdego miasta jest bazar oferujący najdziwniejsze potrawy. 13:00 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 3 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Round Rock Donuts w Teksasie. W 1978 roku właściciel lokalu Dale Cohrs stworzył teksański pączek z dziurką. Przysmak ten waży kilogram i ma średnicę długości 35 cm. 14:10 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 4 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman odwiedza lokal Coyote Bluff w teksańskim mieście Amarillo, by rozprawić się z pikantnym "burgerem z piekła rodem". 14:40 Pyszne 25 Odcinek 8 Sezon 4 Magazyn kulinarny Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować dania za jedyne 25 złotych. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. 15:00 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Katarzyna Bosacka radzi, jak ugotować rosół bez chemicznych "uszlachetniaczy", jakie mięso nada mu najlepszy smak. W "Wiem, co kupuję" podpowie, jakie noże warto kupować. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 2 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Statystyczny Polak zjada rocznie około kilograma soi. Japońskie żony często serwowały potrawy sojowe mężom, gdy chciały obniżyć ich libido. Jednocześnie soja to źródło pełnowartościowego białka. 16:15 Makłowicz w drodze Odcinek 2 Sezon 2 Magazyn kulinarny Dwie graniczne rzeki wyznaczają trasę kolejnej podróży Roberta Makłowicza po ukraińskim Zakarpaciu. W Użhorod, w skansenie ogląda chaty Bojków i Hucułów. W mieście Czop asystuje przy gotowaniu zupy rybnej. 17:00 Makłowicz w drodze Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Huculszczyzna inspiruje artystów nie mniej niż Podhale. Robert Makłowicz, uzbrojony w galicyjskie przewodniki, odwiedza kurort Jaremcze nad malowniczym Prutem. 17:35 Makłowicz w drodze Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn kulinarny Robert Makłowicz pokazuje wspaniały krajobraz krainy nad Czeremoszem, śniadanie w górskim hotelu i obiad w wiejskiej tradycyjnej kolibie. Zdradza przepis na miejscową gribną juszkę, zupę grzybową. 18:05 Makłowicz w drodze Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn kulinarny "Mały Wiedeń wschodu" - spacer głównym deptakiem Czerniowiec udowadnia, że nie było to określenie na wyrost. Robert przyrządza rumuńską z pochodzenia tokanicę. Rozmawia z byłym gubernatorem i polskim księdzem. 18:40 Zamiana szefów kuchni Odcinek 5 Reality show Kamil Kędzierski, szef kuchni awangardowej restauracji Neo-Bistro, zlokalizowanej w biznesowej dzielnicy Warszaw, zamienia się z Arshakiem Stepanyanem, szefem ormiańskiej restauracji w Łodzi. 19:10 Subiektywny ranking smaków Odcinek 4 Magazyn kulinarny Widzowie dowiedzą się, czym wyróżniają się kuchnie poszczególnych rejonów globu, dla których deserów warto zgrzeszyć, co wypada zjeść na ulicy podróżując po świecie, oraz czym zagryźć smutek. 20:45 Subiektywny ranking smaków Odcinek 5 Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy przedstawiają najsłodsze desery, bez których wiele osób nie wyobraża sobie udanego dnia. Sprawdzają, które smakołyki można przygotować w domu, a po które lepiej iść do cukierni. 21:15 Najseksowniejszy szef kuchni Program dokumentalny Kulisy pracy dziesięciu niezwykłych kucharzy, których odwiedza Jess Cagle, redaktor naczelny magazynu "People". 21:45 Rodzinne wakacje Buddy'ego Valastro Odcinek 8 Serial dokumentalny Na koniec wakacyjnej podróży kamperem Buddy z rodziną jadą przez Tennessee. Zajadają się jabłkami w cieście i soczystymi burgerami. Buddy testuje miejscowy deser. 23:20 Człowiek, ogień i wyżerka Odcinek 13 Sezon 8 Magazyn kulinarny Roger jest w Luizjanie, gdzie wędzone mięso pojawia się w wielu klasycznych daniach kuchni Cajun. W Nowym Orleanie spotyka szefa kuchni, który serwuje wędzoną wieprzowinę w kanapkach. 23:55 ● Trwa