StacjeFood Network26.10.2020 Food Network - Program TV na 26.10.2020 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 26.10 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Luksusowe przyjęcia od kuchni Odcinek 3 Sezon 1 Serial dokumentalny Czterech szefów kuchni otrzymuje misję przygotowania wykwintnego menu w różnych lokalizacjach na świecie. Widzowie zobaczą, z jakimi wyzwaniami muszą się zmierzyć bohaterowie programu. 01:45 Luksusowe przyjęcia od kuchni Odcinek 4 Sezon 1 Serial dokumentalny Czterech szefów kuchni otrzymuje misję przygotowania wykwintnego menu w różnych lokalizacjach na świecie. Widzowie zobaczą, z jakimi wyzwaniami muszą się zmierzyć bohaterowie programu. 02:15 Wyżerka po taniości Odcinek 1 Sezon 4 Magazyn kulinarny Ali Khan, autor bloga "Bang for Your Burger Buck", ma 12 godzin i jedynie 35 dolarów, by znaleźć najlepsze oferty na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. 02:45 Król kanapek Odcinek 10 Sezon 4 Magazyn kulinarny Jeff twierdzi, że kanapka powinna być czymś więcej, nie tylko kilkoma składnikami umieszczonymi pomiędzy dwoma kromkami chleba. Widzowie zobaczą m.in., jak zamienia pieczeń czy ravioli w kanapkę. 03:10 Cukiernie z Dallas Odcinek 3 Sezon 1 Magazyn kulinarny Trzech utalentowanych cukierników wykonuje niezwykłe ciasta na zamówienie. 03:40 Smakowite wypady Haylie Odcinek 7 Sezon 1 Magazyn kulinarny Haylie Duff wyrusza w pełną przygód podróż po kraju, by odkrywać nowe, oryginalne lokale na kulinarnej mapie, w których można smacznie zjeść. W wyprawie towarzyszą jej przyjaciele i rodzina. 04:10 5 topowych restauracji Odcinek 8 Sezon 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku widzowie zobaczą najlepsze wędzone i soczyste jedzenie Z USA - od żeberek serwowanych w Teksasie po południowo-wschodniną Karolinę. 04:40 Rewolucja na talerzu Odcinek 2 Sezon 3 Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:10 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 4 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 05:40 Pyszne 25 Odcinek 5 Sezon 4 Magazyn kulinarny Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować dania za jedyne 25 złotych. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. 06:15 Wiem, co jem Odcinek 13 Sezon 4 Magazyn poradnikowy W tym odcinku będzie mowa o produktach dla dzieci. Rodzice dowiedzą się, ile cukru jest w płatkach śniadaniowych, z czego robione są parówki oraz co to jest MOM. 06:50 Bobby i Damaris gotują Odcinek 3 Sezon 1 Magazyn kulinarny Bobby Flay i Damaris Phillips goszczą przyjaciół, serwując im swoje najlepsze dnia. Z pasją rozmawiają o amerykańskich specjałach i najnowszych kulinarnych trendach. 07:25 Bobby i Damaris gotują Odcinek 4 Sezon 1 Magazyn kulinarny Bobby Flay i Damaris Phillips goszczą przyjaciół, serwując im swoje najlepsze dnia. Z pasją rozmawiają o amerykańskich specjałach i najnowszych kulinarnych trendach. 07:55 Paul Hollywood i miejskie wypieki Odcinek 12 Sezon 1 Serial dokumentalny W tym odcinku Paul wspomina swoją niezwykłą podróż do świata wypieków. Zaprezentuje najciekawsze postaci, które odkrywały przed nim bogactwo piekarskiej tradycji. 08:25 Niedzielne menu Benedetty Odcinek 5 Magazyn kulinarny Benedetta Parodi przygotowuje pełne niedzielne menu - od przystawek po desery. 08:55 Kuchnia jak u mamy Odcinek 17 Sezon 2 Magazyn kulinarny Benedetta Rossi prezentuje rodzinne przepisy na zdrowe przysmaki i sycące dania. Odkrywa przed widzami niuanse tradycyjnych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. 09:25 Ayesha gotuje w domu Odcinek 3 Sezon 1 Magazyn kulinarny Ayesha Curry prezentuje widzom posiłki, które jada się u niej w domu. 10:00 Ayesha gotuje w domu Odcinek 4 Sezon 1 Magazyn kulinarny Rodzina Ayeshy Curry kocha święta, a w szczególności Święto Dziękczynienia. Wraz z ojcem i teściem Ayesha przygotuje makaron z serem z chrupiącą pancettą. To święto nie może się także obyć bez indyka i ciasta. 10:30 Kuchnia dla odważnych Odcinek 1 Magazyn kulinarny Walenty przygotowuje mózg wieprzowy w panierce, podany w formie klasycznego burgera, bycze jądra w śliwkowo-czereśniowym sosie z dodatkiem cynamonu. Przyrządza też flambirowane poczwarki jedwabników. 11:00 Kuchnia dla odważnych Odcinek 2 Magazyn kulinarny Tym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań. 11:30 Kuchnia dla odważnych Odcinek 3 Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 12:00 Kuchnia dla odważnych Odcinek 4 Magazyn kulinarny Walenty powraca w malownicze Gorce, gdzie w kuchni swojego znajomego, Leszka, na piecu opalanym drewnem przyrządza tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. 12:30 Iron Chef: Ameryka Odcinek 22 Sezon 10 Real tv Iron Chef, Marc Forgione, staje do kulinarnego starcia z Shawnem McClainem, szefem kuchni restauracji z Las Vegas. Bitwę sędziują Martin Yan, Ching-He Huang i Adam Richman. 13:05 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 12 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam wybiera się do Little Rock w stanie Arkansas. Odwiedza rodzinną farmą Jenningsa Osborne'a, by wydać grillową ucztę dla policjantów i strażaków z Little Rock. 14:00 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 13 Sezon 2 Serial dokumentalny Adam podróżuje do Baltimore w stanie Maryland. Odwiedza Chap's Charcoal Restaurant, w której podają kanapkę z grillowaną wołowiną, indykiem i wołowiną peklowaną w puszce. 14:30 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 4 Sezon 3 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 15:00 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 2 Sezon 5 Magazyn poradnikowy W tym odcinku "Wiem, co jem" Kasia Bosacka zajmie się słodyczami tak często traktowanymi jako niewinna przekąska. W "Wiem, co kupuję" wszystko o tak lubianych butach na wysokim obcasie - szpilkach. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 3 Sezon 5 Magazyn poradnikowy W trzecim odcinku "Wiem, co jem" Kasia sprawdzi gotowe produkty w proszku, natomiast w "Wiem, co kupuję" widzowie dowiedzą się, czego używać do kąpieli. 16:15 Przyślij przepis Odcinek 4 Magazyn kulinarny Autorzy odwiedzają pasjonatów gotowania. Podpatrują, jaki jest ich sposób na udany obiad czy kolację. Zaglądają do kuchni widzów, którzy będą mogli zaprezentować swoje przepisy na popisowe dania. 17:00 Przyślij przepis Odcinek 3 Magazyn kulinarny Marta I Klaudia przyjaźnią się od lat. Pierwsza jest zapaloną podróżniczką, kocha poznawać nowe smaki, druga - wielbicielką lokalnych produktów. Dziewczyny zapraszają na kolację znajomych, którzy ocenią, która z nich lepiej gotuje. 17:35 Przyślij przepis Odcinek 2 Magazyn kulinarny Dla młodej mamy Ilony Sznajder-Jabłońskiej z Przeworska kulinaria to nie tylko pasja, ale też zawód. W domu Ilona z pomocą 6-letniej córeczki Leny gotuje wspaniałe dania, a z zawodu jest nauczycielem w technikum o profilu gastronomicznym. 18:05 Przyślij przepis Odcinek 1 Magazyn kulinarny Autorzy goszczą w Kościelisku. Magda Krzeptowska pokazuje, jak zrobić omlet z oscypkiem i kiełbasą na śniadanie, zupę-krem z leśnych grzybów i zapiekankę z kurczakiem i brokułami na obiad. A na kolację przyrządza moskole. 18:40 Z gruntu zdrowo Odcinek 4 Magazyn kulinarny Żeby dowiedzieć się więcej o rzodkiewkach, Tadeusz wybiera się do Kolincza niedaleko Starogardu Gdańskiego, gdzie spotka się ze Sławkiem, który uprawia je od ponad 20 lat. 19:10 Dziewczyny z wypiekami Odcinek 4 Magazyn kulinarny Agata i Małgosia, które prowadzą pracownię cukierniczą, często spotykają się z nietypowymi zamówieniami. W programie okaże się, jak poradzą sobie z pomysłami klientów. 19:40 Zasadzka na restaurację Odcinek 11 Sezon 4 Serial dokumentalny Willie Degel pomaga właścicielom lokali gastronomicznych naprawić błędy. które doprowadziły biznes na skraj upadku. Pokazuje im, co robią ich pracownicy, gdy sądzą, że są pozbawieni nadzoru. 20:45 Słodki obóz z Marthą Stewart Odcinek 4 Sezon 1 Real tv Sześciu adeptów cukiernictwa przybywa na specjalny obóz kempingowy, by stanąć do walki w dyscyplinach pieczenia oraz dekorowania tortów, deserów, ciast i ciasteczek. Nagroda to 25 tys. dolarów. 21:45 Upiorne ciasta Odcinek 4 Sezon 1 Magazyn kulinarny Utalentowani cukiernicy przygotowują ciasta w jedynej w swoim rodzaju rozgrywce. Uczestnik, który zaprezentuje najbardziej pomysłowy projekt zdobędzie 10 000 dolarów i tytuł mistrza "Upiornych ciast". 22:45 Posiekani na słodko Odcinek 5 Real tv Zawodnicy stają do rywalizacji w konkursie, w którym nagroda pieniężna wynosi 10 000 dolarów. Dostają do dyspozycji z góry ustalone składniki, z których mają sporządzić słodkości. 23:15 ● Trwa