StacjeFood Network04.06.2021 Food Network - Program TV na 04.06.2021 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 04.06 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 7 Sezon 1 Serial dokumentalny W Atlancie Adam odwiedza Chicken&Waffles, lokal założony przez muzyczne legendy - Rona Winansa i Gladys Knight w 1997 r. Następnie zagląda do ulubionego lokalu - The Vortex Bar and Grill. 00:20 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 00:50 Grillowa obsesja Odcinek 3 Sezon 1 Magazyn kulinarny Rashad Jones odwiedza trzech mistrzów grillowania. W tym odcinku będzie delektował się wybornie grillowaną wieprzowiną podawaną na świeżym chlebie kukurydzianym. 01:20 Grillowa obsesja Odcinek 2 Sezon 1 Magazyn kulinarny Rashad Jones odwiedza trzech mistrzów grillowania. W tym odcinku będzie delektował się wybornie grillowaną wieprzowiną podawaną na świeżym chlebie kukurydzianym. 01:50 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:20 Obłędne ciasta Magazyn kulinarny Alton Brown przedstawia cukierników o niezwykłych zdolnościach artystycznych, którzy przygotowują wspaniałe wypieki. 03:20 Mordercza kuchnia Reality show Uczestnicy programu otrzymują kwotę 25 tysięcy dolarów, którą mogą albo zaoszczędzić, albo przeznaczyć na sabotowanie poczynań rywali i zwiększenie szans na swoje zwycięstwo. 03:50 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 04:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 05:35 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 06:10 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 06:40 Gotuj jak Iron Chef Odcinek 9 Sezon 1 Magazyn kulinarny W tym wydaniu sekretnym składnikiem jest jagnięcina. Michael Symon pokazuje, jak przyrządzić grillowany stek z sałatką, łopatkę w panierce z bułki tartej i parmezanu oraz żeberka z czosnkowym puree z migdałami. 07:10 Gotuj jak Iron Chef Odcinek 10 Sezon 1 Magazyn kulinarny Tym razem sekretnym składnikiem jest bakłażan. Michael pokazuje, jak przyrządzić gnocchi z gęstym sosem bakłażanowym oraz polędwicę jagnięcą z trzema rodzajami bakłażana. Trzecią potrawą jest smażony miecznik i bakłażan na dwa sposoby. 07:40 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 08:10 Przepisy prosto z serca Odcinek 16 Magazyn kulinarny W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół przedstawia widzom trzy przepisy na potrawy, które dzięki doskonałej współpracy zawsze się udają. 08:40 Sielskie życie Cykl reportaży Cykl prezentuje tereny wiejskie jako miejsca, w których mieszkają społeczności i jednostki, wpływające aktywnością na ich rozwój. Pasjonaci realizują się m.in. w działalności kulturalnej. edukacyjnej. 09:20 Dziewczyny z wypiekami Odcinek 1 Magazyn kulinarny Agata i Małgosia muszą przygotować tort na zakończenie sezonu jeździeckiego dla jednej z najlepszych stajni wyścigowych w Polsce. W programie dziewczyny dzielą się z widzami patentami na przygotowanie idealnego biszkoptu. 09:50 Zamiana szefów kuchni Odcinek 3 Reality show Szefowa kuchni z regionalnej karczmy śląskich górali - Chaty Olimpijczyka - Maria Pietruszka zamieni się z szefem kuchni z modnej restauracji w Krakowie Orzo - Andrzejem Gradowskim. 10:20 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 11:25 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:30 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 13:00 Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 17:00 Kuchnia dla odważnych Odcinek 1 Magazyn kulinarny Walenty przygotowuje mózg wieprzowy w panierce, podany w formie klasycznego burgera, bycze jądra w śliwkowo-czereśniowym sosie z dodatkiem cynamonu. Przyrządza też flambirowane poczwarki jedwabników. 17:35 Kuchnia dla odważnych Odcinek 2 Magazyn kulinarny Tym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań. 18:05 Kuchnia dla odważnych Odcinek 3 Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:35 Kuchnia dla odważnych Odcinek 4 Magazyn kulinarny Walenty powraca w malownicze Gorce, gdzie w kuchni swojego znajomego, Leszka, na piecu opalanym drewnem przyrządza tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. 19:05 Palce lizać Odcinek 10 Magazyn kulinarny Eddie Jackson jest entuzjastą najlepszego jedzenia. Dzieli się tajnikami tego, co sprawia, że posiłki dają poczucie komfortu. Wybiera najpyszniejsze, najbardziej satysfakcjonujące potrawy. 20:45 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 4 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman odwiedza lokal Coyote Bluff w teksańskim mieście Amarillo, by rozprawić się z pikantnym "burgerem z piekła rodem". 21:15 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 5 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Wietrzne Miasto, by mieć okazję opychania się włoską wołowiną, kanapkami i pizzą pieczoną w głębokim naczyniu. 21:45 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 22:20 Włoska uczta na morzu Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 23:30 ● Trwa