StacjeFood Network17.09.2021 Food Network - Program TV na 17.09.2021 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 17.09 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 1 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Memphis w stanie Tennessee, by skosztować strawy serwowanej w Gus's Fried Chicken i pochłaniać żeberka wieprzowe w słynnym Charlie Vergos' Rendezvous. 00:20 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 2 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman podróżuje do miasta Columbus w stanie Ohio, by pochłaniać burgery, kiełbaski i największe kanapki w mieście. 00:50 Mania grillowania z Bobbym Flayem Magazyn kulinarny Tym razem Bobby pokaże, jak stworzyć wegetariańskie menu z mnóstwem smaku - przygotuje mini pizze z grillowanych grzybów Portobello z oliwą z oliwek, kaparami, papryką, pomidorami i kozim serem. 01:20 Mania grillowania z Bobbym Flayem Magazyn kulinarny Tym razem Bobby pokaże, jak stworzyć wegetariańskie menu z mnóstwem smaku - przygotuje mini pizze z grillowanych grzybów Portobello z oliwą z oliwek, kaparami, papryką, pomidorami i kozim serem. 01:50 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 02:20 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 02:50 Kolacja u Tiffani Magazyn kulinarny Tiffani Thiessen wydaje wyśmienite przyjęcia dla wielu znanych gości jako serię tematycznych kolacji. Raz będzie to wieczór szarad z doskonałymi przekąskami, a innym razem kameralna uczta na poprawę nastroju w towarzystwie przyjaciół. 03:20 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:50 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 04:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 05:35 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 06:10 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 06:40 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 07:10 Patenciary Odcinek 5 Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 08:10 Światowa kuchnia Ravinder Odcinek 11 Magazyn kulinarny Brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w kulinarną podróż, podczas której pokazuje, jak jada się na całym świecie. Ponadto gospodyni w każdym z przepisów dodaje swoje pomysły. 08:40 Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 09:20 Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 09:50 Subiektywny ranking smaków Odcinek 4 Magazyn kulinarny Widzowie dowiedzą się, czym wyróżniają się kuchnie poszczególnych rejonów globu, dla których deserów warto zgrzeszyć, co wypada zjeść na ulicy podróżując po świecie, oraz czym zagryźć smutek. 10:20 Subiektywny ranking smaków Odcinek 5 Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy przedstawiają najsłodsze desery, bez których wiele osób nie wyobraża sobie udanego dnia. Sprawdzają, które smakołyki można przygotować w domu, a po które lepiej iść do cukierni. 10:50 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 11:25 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:30 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 13:00 Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 17:00 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 17:35 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:05 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:35 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 19:05 Odkrycia Magdy Gessler Serial dokumentalny Podczas podróży po Polsce znana restauratorka Magda Gessler odwiedza oryginalne restauracje, by przyjrzeć się pracy ich właścicieli. Przedstawia historie bohaterów, a także kosztuje popisowych dań. 19:40 Król kanapek Magazyn kulinarny Jest tylko jeden prawdziwy Król Kanapek. Ten tytuł nosi Jeff Mauro. Według niego kanapka powinna być czymś więcej, niż tylko kilkoma składnikami umieszczonymi pomiędzy dwoma kromkami chleba. 20:45 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 3 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Round Rock Donuts w Teksasie. W 1978 roku właściciel lokalu Dale Cohrs stworzył teksański pączek z dziurką. Przysmak ten waży kilogram i ma średnicę długości 35 cm. 21:15 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 2 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman podróżuje do miasta Columbus w stanie Ohio, by pochłaniać burgery, kiełbaski i największe kanapki w mieście. 21:45 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 22:20 Knajpy na kółkach Odcinek 1 Magazyn kulinarny Mobilna restauracja to doskonały sposób na własny biznes. Szef kuchni Brad Miller podróżuje po Stanach Zjednoczonych w poszukiwaniu najsmaczniejszego, a zarazem najbardziej innowacyjnego jedzenia, które serwują właściciele food truckach. 23:30 ● Trwa