StacjeFood Network10.12.2021 Food Network - Program TV na 10.12.2021 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 10.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 16 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Denver, by spróbować najlepszych burgerów w Duffy's Cherry Cricket i zajrzeć do najstarszej restauracji w mieście - Buckhorn Exchange, w której serwują mięso grzechotnika i strusia. 00:20 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 17 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Raleigh, Durham i Chapel Hill w Karolinie Północnej. W Roast Grill spróbuje pobić tutejszy rekord, jedząc 17 hot dogów z musztardą i domowej roboty sosem chili. 00:50 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 01:20 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 02:20 Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 03:20 Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy Odcinek 10 Sezon 1 Magazyn kulinarny Jenny Morris i Reza Mahammad uczą początkujących szefów kuchni, jak przygotować pyszną ucztę. Widzowie poznają inspirujące wskazówki i techniki - od kulinarnych podstaw po specjały inspirowane kuchnią śródziemnomorską i azjatycką. 04:20 Rewolucja na talerzu Odcinek 3 Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 04:50 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 1 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey rusza do lasu na poszukiwania borowika. Zdradza przepis na niezawodny i pyszny sos grzybowy, piecze brioszkę, podstawę pysznych francuskich tostów i tartę z farszem dyniowym. 05:35 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 2 Magazyn kulinarny Mikołaj rusza w pole po brukselkę. W jego ręce trafia jarmuż, przyrządza z niego przepyszną sałatkę i chrupiące chipsy. W rejonie Dębogórza, hoduje się wyjątkowe gęsi. Mikołaj dowiaduje się, w jaki sposób wykorzystać je w kuchni. 06:10 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 3 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 06:40 Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 07:10 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:40 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:10 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 10:40 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 11:25 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:30 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 13:00 Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Kuchnia dla odważnych Odcinek 2 Magazyn kulinarny Tym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań. 17:00 Kuchnia dla odważnych Odcinek 3 Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 17:30 Kuchnia dla odważnych Odcinek 4 Magazyn kulinarny Walenty powraca w malownicze Gorce, gdzie w kuchni swojego znajomego, Leszka, na piecu opalanym drewnem przyrządza tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. 18:00 Kuchnia dla odważnych Odcinek 5 Magazyn kulinarny Walenty udaje się do Gliwic do restauracji Szamma, którą prowadzą jego znajomi kucharze, zabiera ze sobą wołowe i końskie penisy. Razem układają menu dla odważnych. 18:35 Kuchnia dla odważnych Odcinek 7 Magazyn kulinarny Walenty przyjeżdża w odwiedziny do kolegi Marcina z Kielc. Chcą ugotować coś dla grupy znajomych motocyklistów. Goście testują kanapkę z flakami wołowymi i kurczaka po jamajsku z rusztu z zielonym sosem ziołowym. 19:05 Odkrycia Magdy Gessler Serial dokumentalny Podczas podróży po Polsce znana restauratorka Magda Gessler odwiedza oryginalne restauracje, by przyjrzeć się pracy ich właścicieli. Przedstawia historie bohaterów, a także kosztuje popisowych dań. 19:40 Najlepsza kanapka w Ameryce Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym wydaniu Adam Richman ląduje na północnym-wschodzie, gdzie wybiera pomiędzy jajeczną kanapką z capicolą, kanapką z pieczoną wieprzowiną oraz kanapką z wołowym pastrami. 20:45 Burgerowym szlakiem Odcinek 11 Magazyn kulinarny George Motz spotyka się z najlepszymi amerykańskimi twórcami hamburgerów, odwiedza ich lokale i dowiaduje się, co sprawia, że ich burger jest jednym z najlepszych w kraju. 21:15 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 15 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam Richman jest w San Jose w Kalifornii, gdzie odwiedza Henry's World Famous Hi-Life, by spróbować steków i innych potraw z grilla, przyrządzanych tu od blisko 50 lat. 21:45 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 22:20 Wielki wyścig food trucków Reality show Zespoły składające się z food trucków rywalizują o nagrodę w wysokości 100 tys. dolarów. W każdym odcinku uczestnicy odwiedzają inne miasto. Ich celem jest zdobycie jak największego utargu. 23:30 ● Trwa