StacjeFood Network18.03.2022 Food Network - Program TV na 18.03.2022 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 18.03 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Kulinarne podróże z Guyem Fierim Magazyn kulinarny Znany restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących Food Networks, Guy Fieri, przemierza Amerykę w poszukiwaniu najsmaczniejszych dań, spełniających marzenia każdego miłośnika kuchni. 00:00Powtórka Szaleni cukiernicy Real tv Kulisy pracy amerykańskich cukierników, którzy tworzą niezwykłe ciasta - od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji, po repliki zwierząt naturalnej wielkości. 00:30 Torty na zamówienie Odcinek 1 Magazyn kulinarny Członkowie zespołu Duffa Goldmana pracują bezustannie, aby stworzyć zapierające dech w piersiach ciasta na ważne wydarzenia i imprezy dla fanów z mediów społecznościowych. 01:00Powtórka Posiekani na słodko Odcinek 11 Real tv Zawodnicy stają do rywalizacji w konkursie, w którym nagroda pieniężna wynosi 10 000 dolarów. Dostają do dyspozycji z góry ustalone składniki, z których mają sporządzić słodkości. 01:30 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 02:30 Piekarze kontra łgarze Odcinek 3 Real tv Rywalizacja, w której utalentowani cukiernicy amatorzy stają do walki z profesjonalistami. Jeśli wygra zawodowiec, otrzyma 10 000 dolarów, jeśli amator otrzyma 15 000 dolarów. Gospodarzem programu jest Buddy Valastro. 03:30 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 04:30 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:00 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 14 Magazyn kulinarny Agrest, trochę zapomniany owoc, nada smak kaczce. Gospodarz przygotowuje ją z placuszkami marchewkowo-kapuścianymi. Mikołaj kosztuje korycińskie sery, z których słynie Podlasie. 05:30Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 15 Magazyn kulinarny W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak się tłoczy olej rzepakowy roztoczański, w jakich potrawach smakuje najlepiej, co dodać do sałatki z kiszonym łososiem bałtyckim i gdzie szukać czosnku niedźwiedziego. 06:05Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 16 Magazyn kulinarny Mikołaj sprawdza, jak uprawia się boczniaki i jak smakują w tarcie z cykorią i serem pleśniowym. Widzowie dowiedzą się, czy dobry biszkopt wystarczy, by stworzyć dobry tort, w którym daniu rukola rządzi i czy miód to dobry dodatek do pizzy. 06:35Powtórka Kucharze kontra łgarze Real tv Widzowie przekonają się, czy utalentowany domowy kucharz może wygrać z zawodowcem. Zobaczą, czy prawdziwy profesjonalista ma umiejętności, jakich nie posiada amator. Poziom gry okazuje się wyrównany. 07:05Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:40 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 8 Magazyn poradnikowy Katarzyna Bosacka wyrusza do sklepów spożywczych, by sprawdzać jakość sprzedawanych produktów. Zajmuje się też testowaniem przedmiotów codziennego użytku. 10:10 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 26 Magazyn kulinarny Sok z brzozy, Mikołaj dowiaduje się, kiedy i jak zbierać ten wartościowy i pyszny napój oraz jak wykorzystać go w kuchni. Na talerzu Mikołaja goszczą mlecze i pędy sosny w towarzystwie boczku z dzika. 10:55 Makłowicz w drodze Odcinek 2 Magazyn kulinarny Pierwszym przystankiem w podróży jest górskie schronisko Dolomiten Hütte z tradycyjną kuchnią. Robert zamawia serowe kluski, a na tarasie z widokiem na Spitzkofel gotuje krupnik z pęczaku. Miejscowy sznaps powstaje w rodzinnej destylarni. 11:25Powtórka Makłowicz w drodze Odcinek 3 Magazyn kulinarny Robert wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Ötztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai. 12:00Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pierwszą od lat podróż po Polsce Robert Makłowicz rozpoczyna na Ostrowie Lednickim, następnie odwiedza Wolsztyn. Miejscowe atrakcje na talerzu to chłodnik wielkopolski oraz oraz kaczka po poznańsku. 12:30Powtórka MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 13:00Powtórka Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30Powtórka Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15Powtórka Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 17:00Powtórka Kuchnia dla odważnych Odcinek 1 Magazyn kulinarny Walenty przygotowuje mózg wieprzowy w panierce, podany w formie klasycznego burgera, bycze jądra w śliwkowo-czereśniowym sosie z dodatkiem cynamonu. Przyrządza też flambirowane poczwarki jedwabników. 17:30Powtórka Kuchnia dla odważnych Odcinek 2 Magazyn kulinarny Tym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań. 18:00Powtórka Kuchnia dla odważnych Odcinek 3 Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:35Powtórka Kuchnia dla odważnych Odcinek 4 Magazyn kulinarny Walenty powraca w malownicze Gorce, gdzie w kuchni swojego znajomego, Leszka, na piecu opalanym drewnem przyrządza tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. 19:10 Człowiek, ogień i wyżerka Magazyn kulinarny Dokument ukazuje sposoby, na które Amerykanie posługują się ogniem - od małych ognisk do robionych na zamówienie grilli i wędzarek. Autorzy odwiedzają kucharzy amatorów, mistrzów grillowania i szefów kuchni. 20:45 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w mięsną misję od Colorado po Nowy Jork. Na swojej drodze odkrywa soczyste żeberka i prawdziwe pyszności z wołowiny. 21:15Powtórka Król kanapek Magazyn kulinarny Jest tylko jeden prawdziwy Król Kanapek. Ten tytuł nosi Jeff Mauro. Według niego kanapka powinna być czymś więcej, niż tylko kilkoma składnikami umieszczonymi pomiędzy dwoma kromkami chleba. 21:50 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 22:20 Apetyt na kasę Odcinek 2 Rozrywka W programie autorzy testują kubki smakowe twórców przepisów oraz szefów kuchni. Muszą udowodnić, że mają wybitne zdolności smakowe i rozległą wiedzę na temat żywności. 23:30Powtórka ● Trwa