StacjeFood Network05.05.2022 Food Network - Program TV na 05.05.2022 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 05.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Grill party u Valerii Magazyn kulinarny Aktorka i autorka książek kucharskich Valerie Bertinelli spędza czas na gotowaniu z dwiema najlepszymi przyjaciółkami, Melissą Peterman i Nicole Sullivan. 00:15 Barbecue na wypasie Odcinek 6 Serial dokumentalny Prowadzący "El Laucha" wraz z przyjaciółmi przygotuje nietuzinkowe przepisy na dania z grilla. Widzowie poznają techniki gotowania, rodzaje mięs oraz sosów. 01:15Powtórka Czas na grillowanie! Magazyn kulinarny Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów, dań z grilla, a także piwa. Odkrywa najlepsze lokale i browary. 01:45 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 02:15 Akcja: Restauracja! Real tv Robert Irvine, amerykański kucharz i restaurator, diagnozuje problemy restauracji, które przestały być rentowne i odwiedzane przez klientów. Wynik sprawdzianu zostaje przedstawiony właścicielom. 03:00 5 składników Odcinek 2 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 03:50Powtórka 5 składników Odcinek 3 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 04:15Powtórka 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 3 Rozrywka Chcąc ugościć kogoś o wyjątkowo wysublimowanym guście kulinarnym warto postawić na pomysłowość. Michel pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 04:40 Kuchnia czynna całą dobę Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 05:05 Sztuka mięsa Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak przyrządza różne dania, prezentując za każdym razem inny rodzaj mięsa. Widzowie poznają także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiadają o swoich produktach. 05:35Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek przygotuje roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym z purée z karmelizowanego pasternaku. 06:05Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 6 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pokaże, jak zrobić pieczone żeberka, które poda z domową sałatką colesław, a miłośnikom boczku pokaże, jak zrobić pyszną roladę z boczku z ziołowym pesto i pieczone ziemniaki. 06:35Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 7 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek odwiedza dobrego znajomego Ryszarda Tomaszewskiego oraz szefa kuchni Wojciecha Harapkiewicza, którzy o dziczyźnie wiedzą wszystko. Razem z Wojtkiem zrobią pasztet. 07:05Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 07:35Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 08:05Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:40 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 10:10Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 8 Magazyn kulinarny Portobello, czyli brązowe pieczarki, to cel kolejnej wyprawy Mikołaja. W kuchni kaszubskiej królują ryby. Mikołaj sprawdza, jaki jest najlepszy przepis na śledzia po kaszubsku. Ponadto próbuje tradycyjnych gruzińskich przysmaków. 10:55Powtórka Wszystkiego słodkiego Odcinek 33 Magazyn kulinarny Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler stworzą pełen smaku duet, który zabierze widzów w podróż po aromatycznych słodkościach. Kady odcinek to nowa inspiracja, inny przepis i oryginalne wykonanie. 11:25Powtórka Prosta kuchnia Goka Wana Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 11:30Powtórka Pojedynek o fartuch w Las Vegas Odcinek 1 Real tv Anne Burrell prowadzi rozmowy kwalifikacyjne z ośmioma starannie dobranymi szefami kuchni na stanowisko szefa kuchni w nowej restauracji w Flamingo Resort and Casino w Las Vegas. 12:00Powtórka Zasadzka w supermarkecie Serial dokumentalny Czterech szefów kuchni dostaje po 500 dolarów na produkty spożywcze. Muszą odkupić je od wychodzących klientów ze sklepu. Nie wiedzą jednak, co jest w torbach. Każda z trzech rund ma narzucony temat. 13:00Powtórka Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w mięsną misję od Colorado po Nowy Jork. Na swojej drodze odkrywa soczyste żeberka i prawdziwe pyszności z wołowiny. 14:00 Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:30 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:15 Makłowicz w Polsce Odcinek 6 Magazyn kulinarny W Komborni Robert poznaje wino stworzone dla Nicolae Ceaușescu, w Niżnej Łące wchodzi w bliski kontakt z pszczołami i miodem spadziowym jodłowym, a w Mszanie wizytuje produkcję kozich serów. 17:00Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 7 Magazyn kulinarny Robert Makłowicz kosztuje wyrobów agroturystyki w Daliowej; podaje się tam regionalne gołąbki z ryżem i grzybami, kluski kudłate, pierogi czewiczki i giczkę koźlęcą. 17:35Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 8 Magazyn kulinarny We wsi Ochotnica regionalne menu w miejscowej restauracji obejmuje wiele pozycji - juchę, kapustę zasmażaną z bobem, sapkę ze skwarkami, baraninę z pęcakiem czy moskole. 18:05Powtórka Kuchnia dla odważnych Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem Walenty udaje się do Czech, do znajomego, który razem z żoną Aniczką prowadzi niewielką hodowlę owiec w Bystrzycach, koło czeskiego Cieszyna. Walenty wraz z Romanem oprawiają jagnię. 18:35Powtórka Wszystkiego słodkiego Odcinek 34 Magazyn kulinarny Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler stworzą pełen smaku duet, który zabierze widzów w podróż po aromatycznych słodkościach. Kady odcinek to nowa inspiracja, inny przepis i oryginalne wykonanie. 19:05 Barbecue na wypasie Odcinek 9 Serial dokumentalny Prowadzący "El Laucha" wraz z przyjaciółmi przygotuje nietuzinkowe przepisy na dania z grilla. Widzowie poznają techniki gotowania, rodzaje mięs oraz sosów. 19:10 Apetyt na miłość Reality show Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie. 19:45 Wielka kuchnia mały budżet Odcinek 4 Real tv Uczestnicy konkursu mają za zadanie przygotować trzy dania, wydawszy na produkty jak najmniej pieniędzy. Kwota, którą zaoszczędzą, zadecyduje o tym, ile będzie wynosić ich wygrana. 20:45 Gdzie zjeść we Włoszech Odcinek 8 Magazyn kulinarny Recenzenci kulinarni dzielą się z widzami swoimi opiniami na temat restauracji, które odwiedzają we Włoszech. Podpowiadają, które lokale warto odwiedzić, by zadowolić swoje podniebienie. 21:45 ● Trwa